Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 30., hétfő 09:13

Bordányban is adatbázis készül az önkéntesekről
A koronavírus-betegség (COVID–19) szerencsére még nincs jelen a településen, de a nemzetközi helyzetet látva félő, hogy ez a falu sem tudja majd elkerülni a vírust és egyszer csak megjelenik a betegség Bordányban is. Mindenki abban bízik, hogy minél többen veszik komolyan a figyelmeztetéseket, és vigyázva magukra valamint egymásra sikerül megakadályozni a kór terjedését, a faluba való bejutását. Talán sosem lesz szükség komolyabb intézkedésekre, így akár arra, hogy az önkormányzati intézmények dolgozóit más, veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatokra kelljen átcsoportosítani, vagy esetlegesen a helyi polgári védelmet mozgósítani, de az önkormányzatnak a legrosszabb eshetőségekre is fel kell készülnie. 
Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy nagyon hálás az önkormányzati dolgozóknak, amiért az önkormányzat valamennyi intézménye precízen ellátja napi feladatát úgy, hogy teljesíteni tudják a veszélyhelyzet miatti plusz feladatokat is, noha az sokszor túlórával jár. Az egészségügyi és szociális ellátás a szakembereknek köszönhetően továbbra is zavartalanul biztosítva van. Az üzletekben folyamatosan azon dolgoznak, hogy a felvásárlási hullám ellenére is minél nagyobb választékkal várják a vásárlókat. Jó látni, hogy a fokozott igények ellenére minden szolgáltatás a megszokott színvonalon érhető el a faluban, mindenki türelmes, kedves a másikkal. Köszönet érte! 
Bordányra mindig is jellemző volt az összefogás és most a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet első napja óta is sok szép példája látható a településen az összefogásnak, az egymást segítésnek. 
A polgármester elmondta, hogy amennyiben a veszélyhelyzet során ténylegesen is megjelenik a baj – azaz esetlegesen több vírussal fertőzött beteget találnak a falu határain belül –, minden bizonnyal sokkal feszültebb lesz a helyzet, a sokasodó feladatok ellátása során előfordulhat, hogy az önkormányzati intézmények dolgozói és a polgári védelem helyi csapata mellett önkénteseket is be kell vonni egyes tevékenységekbe.  Ebben az esetben minden további segítő és ügyes kézre szükség lesz. Azt, hogy ki miben tudna segíteni jó már most előre látni. Tehát kimondottan az önkéntes segítők feltérképezése céljából készül egy adatbázis, ahová a bordányiak kötelezettség nélkül folyamatosan tudnak regisztrálni. A honlap mellett a közösségi oldalakon, illetve a helyi újságban is megjelenik majd a felhívás. Itt olyan feladatokra lehet jelentkezni, mint például a bevásárlás, ételkihordás, ételhordók mosogatása, de keresnek önkéntes gépjárművezetőt, vagy olyan személyeket is, akik különböző fertőtlenítési feladatokat látnának el, esetleg akik ideiglenesen befogadnának háziállatot.
Amennyiben valahol hiány lesz emberből, szükség lesz külsősök bevonására, az önkormányzat a jelentkezések alapján közvetlenül és azonnal meg tudja keresni azokat, akik vállalkoznak az adott feladatra, szívesen önkénteskednek. Arra kérik a jelentkezőket, hogy a gyors kapcsolatfelvétel érdekében elsősorban telefonszámukat adják meg kontaktként.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.