Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 31., kedd 13:58

Újabb szintre lépett az összefogás Mátészalkán
Mátészalka, a Fény Városa legnagyobb ereje az összefogás, az összetartás a bajban, talán minden más településnél jobban. Ezt a város közössége példásan bizonyította már tavaly, amikor június 27-én egy szupercella csapott le a városra, tönkretette a parkokat, közterületeket, valamint kárt okozott több, mint 400 ingatlanban. Mátészalka Város Önkormányzata Képviselő-testülete már februárban egyöntetűen támogatta a költségvetés elfogadását, és most, a koronavírus okozta veszélyhelyzetben ismét tanúbizonyosságát adta a bajban való összetartásnak a teljes képviselő-testület.
-          Most nem az a kérdés, hogy a meglévő forrásainkat milyen célú városszépítő beruházásokra fordítsuk, mennyi járdát, utat építsünk, újítsunk. Ebben a helyzetben elsődleges a városlakók biztonsága, az idősek, és az egészségügyben dolgozók védelme. A Mátészalkai Kórház járványügyi veszélyhelyzeti intézkedései között kérelmezte a központi háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyelet áthelyezését. A korábbi Gyermekosztály kórház területén lévő épület lett a felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet új helyszíne, ám ezen az épületen nyomott hagyott, hogy az elmúlt időszakban használaton kívül volt. Személyesen is megtekintettem az épületet, és arra jutottam, felkeresem képviselőtársaimat annak érdekében, hogy komfortosabbá tegyük orvosaink számára az ügyeleti munkát.  A képviselő-testület minden tagja lemondott márciusi tiszteletdíjáról, ezt egészítettük ki a város vezetése valamint Kovács Sándor egyéni országgyűlési képviselő személyes felajánlásainkkal. Összesen 1.200.000 Ft-ot gyűjtöttük össze a koronavírus elleni harc segítésére.
A felajánlott összegből a központi ügyelet új épületét szeretnénk otthonosabbá, komfortosabbá varázsolni háziorvosaik és házi gyermekorvosaik számára, ezzel is kifejezve köszönetüket a helytállásukért– mondta el dr. Hanusi Péter a település polgármestere.
A veszélyhelyzet kezdete óta folyamatos a kapcsolattartás a város háziorvosaival, a lakosság számára megfogalmazott felhívást közös kommunikációban tettek közzé. A felajánlott összeg felhasználásában is a háziorvosokkal egyeztetnek a város vezetői, hiszen ők azok, akik a mindennapi munkájuk során tudják, mi tenné azt még kényelmesebbé, komfortosabbá, hiszen napról napra súlyosabb teher alatt dolgoznak, és nem mindegy, hogy a létfontosságú munkájuk milyen körülmények között zajlik.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.