Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. január 23. szombat
Hírek témák szerint

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 3., péntek 10:02

Polgármesteri beszámoló a járvány elleni védekezés aktuális állásáról
lő Facebook-adásban tájékoztatta Szita Károly a város polgárait a koronavírus-járvány elleni védekezés aktuális állásáról. A szerdai beszámolóban elhangzott: folyamatos az idősek és gyermekek ellátása, egyre több idősnek segítenek az önkéntesek, ingyenesen utazhatnak a városi buszokon azegészségügyi dolgozók, sikeres a nagypiac új szolgáltatása, a házhoz szállítás.
A kormány március 12-én, vagyis húsz napja hirdette ki a veszélyhelyzetet, szombattól pedig kijárási korlátozás is segíti a koronavírussal szembeni hatékony védekezést Magyarországon és persze Kaposváron. Változatlanul azzal tudjuk a legtöbbet tenni, hogy megfogadva az ajánlásokat, otthon maradunk.
Kaposvár továbbra is biztosítja a közétkeztetést a gyermekeknek és az időseknek. Ma 5 bölcsődésnek, és 22 család 35 óvodás gyermekének igényeltek elvitelre ebédet. Az iskolásoknál ez a szám 116. Természetesen továbbra is ügyeleti rendszert működtet a város azon családok számára, amelyek esetében a szülők nem tudják megoldani gyermekeik felügyeletét. Bölcsődébe 3, óvodába 19 gyermek jár most, a többiekre otthon vigyáznak. Köszönetet érte!
Idős, illetve felnőtt, rászoruló polgáraink közül 453-an kérték, hogy az önkormányzat vigye el nekik az ételt.
A 70 év feletti idősek ellátását segítő 127 önkéntes ma már 268 embernek vásárol be, s intézi ügyeit. Mivel a koronavírus-járvány kapcsán elhúzódó folyamatra kell felkészülnünk, szükség van arra, hogy folyamatosan kapcsolódjanak be önkéntesek a segítői hálóhatunkba. Azoknak az 50 év alatti városlakóknak a jelentkezését várjuk, akik szívesen segítenének másokon. Elérhetőség: 06 82/501-522, vagy onkentes@kaposvar.hu.
Eddig 26 és félmillió forintért vásároltunk eszközöket és további 11 és fél millió forintért rendeltünk maszkot, fertőtlenítőszert és kesztyűt, a Kapos Holding tagvállalatai pedig a mai napig mintegy 12 millió forintot fordítottak a járvány elleni védekezésre. 15 ezer maszk rendelését adtuk le első körben, amibe varrodákat és önkénteseket is bevontunk. Elsőként a védekezésben résztvevők juthatnak hozzá a védőeszközhöz, majd a munkába járók következnek, végül azok, akik bár otthon vannak, de kérik ezt. Ezen a héten már több nagy foglalkoztatóhoz is kiszállította a város a védőeszközt – összesen 1225 maszkot igényeltek –, és természetesen gondoskodtunk az újabb beszerzésről is.
Szita Károly polgármesteri határozatban döntött arról, hogy az egészségügyi dolgozók mától ingyenesen utazhatnak a buszainkon. Fontos, hogy segítsük azok mindennapjait, akik hivatásszerűen vigyáznak ránk, s akik emberfeletti küzdelem előtt állnak. A kormány döntése alapján ők a veszélyhelyzet idejére a távolsági buszokon és vonatokon is ingyen utazhatnak, ehhez a gyakorlathoz kívánt a város is hozzájárulni.
Az önkormányzat megszervezett egy újabb szolgáltatást is, hogy segítse a kaposváriak ellátását, otthon maradását. Ettől a héttől a 8 főből álló segítői hálózattal házhoz szállítást vállalt a kaposvári nagypiacról. Mindent lehet rendelni a piacról, így a zöldség és a gyümölcs mellett a húsáruk, a pékáruk, az alapvető élelmiszerek, vagy éppen a házi tejtermékek is elérhetők ezen a módon. A megrendelést követően a kaposvári önkéntesek szállítják ki az árut, amit kérésre a már megszokott árusoktól szereznek be. A mai nap vizsgázott az új szolgáltatás: segítőink tegnap 21 rendelést vettek fel, és összesen 260 kg árut vittek házhoz. A részletekről a koronavirus.kaposvar.hu oldalon tájékozódhatnak.
Köszönet illeti mindazokat, akik bármilyen felajánlással éltek. Miután többen anyagilag is segíteni szeretnék a védekezést, a város létrehoz egy számlaszámot, amelyre köszönettel fogad minden hozzájárulást.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.