Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. december 9. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2020. április 6., hétfő 14:56

Tízmillió forintot kapott rendkívüli adományként Kőbánya a Drehertől
A kerület vezetése a járványveszély megfékezésére költheti a támogatást
Védőfelszerelésekre és a lakosság ellátására egyaránt fordíthatja Kőbánya önkormányzata a Dreher Sörgyárak Zrt. felajánlását. A nemzetközi hírű nagyvállalat egyetlen megkötést tett: az adomány csak a járványügyi veszélyhelyzet kezelésére, illetve a koronavírus terjedésének megfékezésére fordítható. A kerület polgármestere, D. Kovács Róbert Antal nagyra értékeli, hogy Kőbánya – miként az elmúlt 165 évben – úgy ezúttal is számíthatott a Dreherre.
A Kőbányai Önkormányzat a járványveszély első hírére megkezdte intézkedéseit. A kerület vezetése egy, a helyzetet folyamatosan elemző és értékelő operatív csapatot állított fel, meghatározta a védekezés, a lakossági ellátás, valamint a helyben élők tájékoztatásának menetrendjét. A kormányzati intézkedésekkel összhangban azonnal szűkítette a közösségi találkozások körét: bezárta a bölcsődéket, óvodákat, a kulturális és sport intézményeket, lezárta a játszótereket, kutyafuttatókat, szabadtéri fitneszparkokat, illetve online ügyintézésre biztosított lehetőséget az önkormányzat hivatalaiban és cégeinél. A hiteles tájékoztatás érdekében önkormányzati járványügyi kiadványt állított össze és juttatott el a lakosságnak. Több ingyenes szolgáltatást indított el: kerületi ingyenes információs vonalakat hozott létre, de jogi és lelki segítségnyújtás is működik már. Önkéntesek toborzásával megszervezte a vírus által leginkább veszélyeztetett idős emberek és más rászorulók ellátását, amihez civilektől és helyben működő gazdasági társaságoktól egyaránt kapott segítséget. Kőbánya egyik nemzetközi hírű nagyvállalata, a Dreher Sörgyárak Zrt. elsők között igyekezett a kerület segítségére, 10 millió forinttal járult hozzá a járványveszély eredményes kezelésének önkormányzati költségeihez.
“A Dreher számára rendkívül fontos, hogy a helyi közösséggel együttműködésben dolgozzon Kőbánya jövőjén, a nehezebb időkben pedig segítséget nyújtson a közösség számára. Vállalatunk kultúrájának meghatározó része, hogy nem csak a dolgozóinkért, de a helyi közösségért is felelősséggel tartozunk.” – hangsúlyozta a Dreher Sörgyárak Zrt. képviseletében Békefi Gábor, a vállalat vezérigazgatója.
A Kőbányai Önkormányzat védőfelszerelések beszerzésére és a lakosság ellátására egyaránt felhasználhatja az adományt.
“Az elmúlt 165 évben a Dreher neve és története egybeforrt Kőbányáéval. A vállalat és a kerület jóban-rosszban számíthatott egymásra. Kapcsolatunkat 2020-ban is ez a szellemiség fűzi szorosra. Jó érzés megtapasztalni azt, hogy a vigyázzunk egymásra üzenetet magánszemélyek és cégek is magukénak érzik, az összefogás a jelenlegi helyzetben különösen értékes.” – köszönte meg az adományt a helyiek nevében D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere.
A Dreher Sörgyárak Zrt. és Kőbánya 165 éves kapcsolatában hagyománynak számít a szoros együttműködés krízishelyzetekben. Az I. Világháborúban a Dreher család „Front sörrel” és hadikórház fenntartásával támogatta a katonákat, a dolgozók hátramaradt hozzátartozóit pedig segéllyel. A II. Világháborúban óvóhelyekkel, kórház fenntartásával, az ivóvíz és áramellátás biztosításával segített a kerületnek a sörgyár. A nagyvállalat nemcsak rendkívüli helyzetekben segíti Kőbánya önkormányzatát, minden évben jelentős összeggel támogatja a kerület kulturális- és sportéletét. A Zrt. egyébként a járványhelyzet idején dolgozói védelmére és biztonságára, valamint a termelés fenntartására összpontosít. A vállalat vezetősége a szakszervezettel egyeztetve határozza meg a teendőket, munkakörtől függően sok dolgozó számára lehetővé tették a távmunkát, a bejárók esetében pedig pénzügyileg is támogatják a Telekocsizást, hogy minimalizálják a közösségi közlekedést a munkatársak körében.

1 csatolt dokumentum sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.