Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. október 7. péntek
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2020. április 17., péntek 10:59

Szentendre Belvárosa ezen a hétvégén is zárva lesz az autós turisták és a kerékpárosok előtt
Április 18-án 0 órától április 19-én éjfélig ismét behajtási korlátozást vezetnek be Szentendrén, mely a helyi lakosok kivételével tiltja a Belvárosba behajtást gépkocsival, és kerékpározást a Duna-parti útszakaszokon. Fokozott ellenőrzések lesznek.
 
A kijárási korlátozások szigorítását a kormány erre a hétvégére is az önkormányzatok hatáskörébe utalta. Szentendre városvezetése ismét élt is ezzel a lehetőséggel, mert a kijárási korlátozások ellenére sokan érkeztek a városba.  Sajnos most azt kell kérnünk a városunk iránt érdeklődőktől, hogy a kijárási korlátozási előírások mellett tartsák tiszteletben a „Maradj otthon!” üzenetét – mondja Fülöp Zsolt polgármester. – A húsvéti hosszú hétvége előtt a Belvárost lezártuk az autós turisták előtt, de az első nap tapasztalatai alapján kénytelenek voltunk a kerékpáros-forgalmat is korlátozni.
 
Így április 18-án 0 órától április 19-én éjfélig nem szentendreiek nem hajthatnak be gépkocsival a Belvárosba, és nem helyi lakosok nem használhatják az Eurovelo 6 kerékpárút szentendrei szakaszát, hanem a 11-es út kerékpáros nyomvonalán kerülhetik ki a forgalomkorlátozás alá eső övezetet.  
 
A város védett és korlátozott forgalmú övezeteiben csak azok a szentendreiek közlekedhetnek autóval, akik Szentendrén fizetik a gépjárműadót és magánszemélyként tulajdonosai vagy fenntartói a gépkocsinak, továbbá azok, akik belvárosi lakosok, ingatlantulajdonosok, ill. akik, önkormányzati behajtási hozzájárulással rendelkeznek. Csak igazoltan fontos szolgáltatás igénybevétele esetén lehetséges a behajtás.
 
A 11-es lehajtóinál és a kerékpárút északi és déli végénél ugyan nem lesznek megállítópontok, azonban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az erre járók. A Szentendrei Rendészet – megerősítve a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának járőreivel – szigorúan ellenőrizni fogja az önkormányzati rendelet és a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet előírásainak betartását. Így figyelemmel kísérik, hogy a szabadidős sporttevékenységet vagy gyaloglást csoportosan végzők valóban egy háztartásban élnek-e, ill. betartják-e másoktól az előírt 1,5 m távolságot. Szükség esetén szabálysértési eljárást is indítanak.
 
A városvezetés azonban bízik abban, hogy mindenki felelősségteljesen viselkedik a saját és mások egészségének védelme érdekében. Fülöp Zsolt, a város polgármestere ismételten arra kéri mindazokat, akik hétvégi kirándulásként szívesen látogatnak el Szentendrére, hogy ezt most – a helyzet normalizálódásáig – ne tegyék, „Maradjanak otthon”! – ez mindannyiunk érdeke.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.