Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. január 18. hétfő
Hírek témák szerint

GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 1., kedd 13:15

Gyálon iskolakezdési és óvodakezdési csomagokat kaptak a gyerekek
Gyálon 587 óvodás, 1349 általános iskolás és 281 középiskolás gyermeknek kezdődött el szeptember elsején a 2020/2021-es tanítási/nevelési év. Az idei becsöngetés nem csak azért volt különleges, mert a koronavírus miatt csaknem fél év kihagyás után először léphettek be a gyerekek az iskolákba, óvodákba, hanem azért is, mert ettől az évtől Gyál Város Önkormányzata a Gyáli Élet Program részeként minden gyáli általános iskolásnak, 1-8 osztályig ingyenesen biztosítja a tanszercsomagot, illetve az óvodakezdési csomagot.
A 2017-ben bevezetett Gyáli Élet Program az országban egyedülálló támogatási rendszer, amelynek keretében az önkormányzat a születéstől az óvoda- és iskolakezdésen keresztül, figyelmet szentelve a középiskolásoknak és egyetemistáknak, a házasulandók programon át, egészen a „szépkorig” elkíséri a gyáli polgárokat. Ezen élet program része a Gyáli Óvodakezdési és Iskolakezdési Program. Az óvodás és iskolás csomagok tartalmát a gyáli pedagógusokkal egyeztetve állították össze.
A Gyáli Iskolakezdési Program az idei tanévtől kezdve az elsőtől nyolcadik osztályos tanulók szülei számára hatalmas segítséget jelent, hiszen minden gyermek ingyenesen megkapja azt a tanszercsomagot, amely a tanév során szükséges minden eszközt tartalmaz. Ezzel, és a kormány által biztosított ingyenes tankönyvcsomaggal együtt, jelentős mértékben csökkennek a családok iskolakezdéssel kapcsolatos kiadásai.
Gyál Város Önkormányzata az óvodakezdési csomagokra 3,8 millió forintot, az iskolai tanszercsomagokra pedig 25,5 millió forintot fordított, amely összegek így a családoknál maradhatnak. Az óvodai csomagokat Pápai Mihály polgármester és Nagy József Elek alpolgármester augusztus utolsó heteiben adták át az ovisoknak, az iskolások pedig szeptember elsején kapták meg a tanszercsomagokat.
Az önkormányzat a gyáli középiskolásokról sem feledkezik meg, azok a diákok, akik a város egyetlen középiskolájában kezdik meg tanulmányaikat ajándékcsomagot kapnak, amely hasznos kiegészítőket tartalmaz, amelyek segítségükre válnak tanulmányaik során. A mintegy 70 középiskolát megkezdő diák csomagjai összesen 400.000 forintba kerültek.
Az idei tanév kétségkívül sok kihívást rejteget a szülők, a diákok és a pedagógusok számára is. Az EMMI hetvenpontos járványügyi protokollt juttatott el az intézményekbe, hogy a tanév a koronavírus ellenére is biztonsággal elindulhasson és az online oktatás helyett a hagyományos oktatási formában tanulhassanak a diákok. A 2020/2021-es tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján az iskolai év szeptember 1-jén, kedden kezdődik, és amennyiben minden a tervek szerint alakul, 2021. június 15-ig tart. 
Ezen belül az első félév 2021. január 22-ig tart majd, az iskolák január 31-ig értesítik a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről.
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. október 22. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2020. november 2. (hétfő).
A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. december 18. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2021. január 4. (hétfő).  
A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7. (szerda).
 
Örömteli tanévkezdést kívánunk mindenkinek!

2 csatolt kép Gyáli gyerekekPápai Mihály polgármester
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.