Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. október 28. szerda
Hírek témák szerint

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 5., szombat 03:13

Többmilliós fejlesztést valósít meg a nagykállói vállalat
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szeptember 2-án Nagykállóban Francesco Bassi,  a Tecnica Ungheria Kft. ügyvezető igazgatója részére adott át támogató okiratot, a vállalat ugyanis 309,4 millió forint nagyságrendű beruházást hajt végre a városban, amihez a magyar állam 154,7 millió forinttal járul hozzá.

 

- Most a gazdasági védekezés időszakát éljük, s látva a magyar gazdaság és a vállalatok életerejét, ezt is meg fogjuk nyerni, csakúgy, mint az egészségügyi védekezés első szakaszát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nagykállóban. - A gazdaság és a munkahelyek megvédéséhez a hazai vállalatokra is szükség van, ezért a kabinet minden korábbinál nagyobb támogatást biztosít azoknak a cégeknek, amelyek dolgozóik munkahelyeinek megvédése érdekében beruházásokat indítottak el. Ilyen jellegű fejlesztésre 806 hazai cég kötelezte el magát 377 milliárd forint értékben, közülük 673 kapott összesen 151 milliárd forint támogatást.
-A sícipőket gyártó, olasz tulajdonú Tecnica csoport 10 országban 19 gyárat működtet és ezek közük is Magyarországon, Nagykállóban hajt végre közel 310 millió forintos beruházást, amivel 325 dolgozójuk munkahelyét védik meg, s amihez a kormány több mint 150 milliós támogatást biztosít. A fejlesztésnek köszönhetően egy új termelő egység jön létre, melynek nyomán az eddigieknél is magasabb technológiai színvonalon tudják majd előállítani azokat a sícipőket, amelyekből rövidesen évente egymilliót fognak legyártani – mondta a minisztert, majd szólt arról is, hogy jelenleg, amikor a világgazdaság nehéz helyzetbe került, akkor 37 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalat jelentette be beruházási, fejlesztési szándékát. A következő hónapokban így 18 milliárd forintnyi beruházás jöhet létre a megyében, aminek köszönhetően több mint 6420 munkahelyet védenek meg és teremtenek.
Az eseményen Francesco Bassi,  a Tecnica Ungheria Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 60 éves cég jelenleg piacvezető a sícipő gyártás területén. A cégcsoport több mint 300 embert foglalkoztat, a beszállítókkal együtt pedig közel 800 főnek biztosítanak megélhetést elsősorban Magyarország területén, valamint Ukrajnában és Romániában.
A nagykállói üzemben megvalósuló beruházással kapcsolatban a következőket mondta:
- Első lépésben szeretnének megvásárolni a jelenlegi üzem mögötti épületet, ahová a gyártósort telepítenénk. Ennek köszönhetően bővítenénk a termelési kapacitásunkat és évente egymillió cipőt tudnánk gyártani. A következőkben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy ne csak gyártóközpont legyünk, hanem kutatásfejlesztési központ is. Terveink között szerepel tovább, hogy áttelepítjük az alapanyag-beszerzést, illetve egy új varrodát alakítunk ki tette hozzá Francesco Bassi,  a Tecnica Ungheria Kft. ügyvezető igazgatója.
Ezt követően dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője mondott köszönetet a támogatásért a kormány képviselőjének, majd szólt a városban - az elmúlt időszakban - mintegy 9 milliárd forintból megvalósult beruházásokról, illetve fejlesztésekről is. Itt jelentette be, hogy egymilliárd forintos beruházással elkészült az ötödik cég üzeme a Nagykállói Ipari Park területen, amely gyümölcsfeldolgozó és táplálék kiegészítő termékeket gyárt majd.

 


1 csatolt kép Szijjarto Peter Naagykallo
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.