Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

PILISBOROSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 10., csütörtök 16:15

Új, korszerű sportlétesítménnyel gazdagodott Pilisborosjenő
Focipálya-avató ünnepségre került sor Pilisborosjenőn 2020. szeptember 6-án a helyi önkormányzat és a Pilisborosjenő USC szervezésében, melyen szép számmal jelentek meg a helyi lakosok is. A falu szélén, a játszótér szomszédságában elhelyezkedő új 20×40 méteres műfüves sportlétesítmény a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSz) 90%-os támogatásával épült meg, az Országos Pályaépítési Program keretében. A pályázat előkészítésében és a megvalósítás körüli szervezésben helyi önkénteseknek is nagy szerepe volt, a kivitelezést a Cornus Kert Kft. végezte. A pálya kivitelezésének teljes költsége 32 716 740 forint volt, amiből 3 271 674  forint a pilisborosjenői önkormányzat önrésze.
A pályaavató ceremónián Tömöri Balázs polgármester üdvözölte Benkő Tamást, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának vezetőjét, aki elmondta, hogy “nagy öröm számomra hogy jelen lehetek és személyesen is osztozhatok veletek abban az örömben, amikor egy közösség egy új és nagyszabású tárgyi értékkel gazdagszik önmaga és a helyi lakosság testi és szellemi gyarapodására és összetartozásának erősödésére”, amellyel a falu régi vágya valósult meg sokak kétkezi és szervező munkájának eredményeképpen. A polgármester beszédében hangsúlyozta a sport egészségvédő szerepét és méltatta a Pilisborosjenői Utánpótlás Sport Club vezetőinek – Selmeczi Tamásnak és Gáspár Eriknek – szerepét a tömegsport népszerűsítésében, az utánpótlás nevelésben végzett értékes munkájukat. Aktivitásuk nélkül a falu nem tudott volna pályázni az országos pályaépítési programon. Ezt követően együtt átvágták a nemzeti színű szalagot, átadva ezzel az új pályát Pilisborosjenő lakosainak.
A  pályaavató tornán 12 előre regisztrált csapat mérte össze tudását, a falubeliek jókedvű szurkolásától motiváltan. A mérkőzéseket megtekintő helyi őslakos Stampf József szerint a futball szeretetének nagy hagyománya van Pilisborosjenőn. Az ötvenes években a Kálváriánál rúgták a bőrt a helyi utcák neveit viselő csapatok játékosai, majd önerőből focipályát építettek a Pilisborosjenő és Üröm közötti területen. A 90-es évek közepén a faluba betelepült Selmeczi család elsőszülöttje, Selmeczi Tamás vitte tovább ezt a hagyományt, amikor testnevelő tanári diplomával a zsebében Gáspár Erikkel megalapította a helyi sportegyesületet és baráti összefogással megépítették a jelenlegi új pálya műfüves elődjét. A sportklubban sportoló gyerekek örömmel vették birtokba a korszerű pályát, a falu lakosaival egyetemben. Együtt osztoztak az örömben, hogy a település a minőségi sportolási lehetőség mellett új közösségi teret is kapott.


2020.09.09. Pilisborosjenő
 
További információ:

1 csatolt kép Pilisborosjenői pályaavató
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.