Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2020. szeptember 22., kedd 10:20

A siker záloga az együttműködés
Nagy Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese a közgyűlés pénteki ülésén kiemelte, a bűnmegelőzés akkor a leghatékonyabb, ha a rendőrség, a polgárőrség, a civil szervezetek, az önkormányzatok és az állampolgárok is együtt tudnak működni.

Megyénkben is dívik az „unokázós csalók” által elkövetett bűncselekmény, amelyre nem győzik elégszer felhívni a figyelmet. Nagy Ágnes egy napokban történt eseten keresztül szemléltette, mennyire kifinomult módszerekkel dolgoznak a csalók, s mennyire fontos az együttműködés összehangolása ilyen eseteknél is. „A bűnalkalmak csökkentése érdekében igyekszünk minél több rendezvényen, falunapon, családi napokon részt venni. Ilyenkor nem csak tájékoztatjuk a lakosságot, hanem a bizalomépítés is fontos része a munkánknak, hogy a lakosság merjen szólni, ha bármi rendelleneset észlel környezetében”- hangsúlyozta.

A rendőrfőkapitány-helyettes a beszámolóban arra hívta fel a figyelmet, hogy az áldozattá válás esélyének mérséklése és a bűnmegelőzés érdekében nagyon fontos a külvilág, vagyis a tágabb család, barátok, orvos, tanár szerepe: észreveszik-e, hogy probléma van és mindezt szóvá is teszik-e? „De sokat számít az elkövetők elfogásában a bűnmegelőzési stratégiánk, valamint a településekre telepített kamerarendszer is”- tette hozzá.

Németh Zoltán köszönetét fejezte ki és hasznosnak nevezte, hogy a rendőrség munkájának ezt a szegmensét is megvilágította az alezredes.

Kecskeméti Attila, a Magyar Közút Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei igazgatója tájékoztatójában elismerte, a megyei úthálózat kétharmadán rossz minőségű a burkolat. „A változáshoz 10 év alatt évente nagyjából 120 km utat kellene jó állapotba hozni. Erre viszont nem áll rendelkezésünkre elegendő forrás.Az út meghibásodásának függvényében 1 km út felújítása 50-150 millió forintba kerül, a Magyar Falu Programból és egyéb forrásokból 50 km út újul meg évente."- magyarázta.

Fontos látnunk azt is, hogy megyénk közútjain a földrajzi elhelyezkedésből adódóan jelentős mennyiségű forgalom bonyolódik, így az utak is jóval hamarabb használódnak el, mint az ország más, tranzitforgalommal kevésbé terhelt régióiban”. Majd szemléltetés képpen elmondta, egy kamion elhaladása a közúton 5000 személygépkocsi terhelésének felel meg.
Kecskeméti Attila ismertette, számos útfejlesztés kapott már engedélyt, amik kivitelezése a járványügyi helyzet miatt csúszik. Emellett pedig már a jövő évben felújítandó utak tervezése, jóváhagyása és forráselosztása zajlik.

A megye elnöke hozzátette, eddig soha nem látott mértékű útfejlesztések vannak folyamatban és tervben, és az erre szánt forrás is növekedett a korábbi évekhez képest. „Ugyanakkor a folyamatos fejlesztések következtében kevesebb kapacitás jut a három-és négyszámjegyű útjaink felújítására, karbantartására, pedig ezekre is igény volna, hiszen itt is nagy a mobilitás és a közúti forgalom. A beszámolóból is látszik, a Magyar Közút lehetőségei szerint mindent megtesz azért megyénkben, hogy az úthasználók megfelelő utakon közlekedhessenek”- mondta Németh Zoltán.

A Közgyűlés további napirendi pontjaként jóváhagyta a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Kirgiz Köztársaság Kormánya Dzsalal-Abad Megyei Meghatalmazott Képviselőjének Hivatala közötti kereskedelmi-gazdasági, tudományos-technikai és társadalmi-kulturális együttműködési megállapodás jövőbeni megkötését. A képviselők emellett egyhangúlag támogatták annak a pályázatnak a benyújtását, mely 2021-2027 közötti tervezési időszak stratégiai- és projektszintű előkészítését célozza. Ezzel a megyei önkormányzat már a következő forrásokról való döntést készíti elő.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.