Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

NEMESSZALÓK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 28., hétfő 09:57

LEZÁRULT A TERMELŐI PIAC KIALAKÍTÁSA NEMESSZALÓKON
Lezárult Nemesszalók Község Önkormányzatának Vidékfejlesztési Program keretén belül, a VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” tárgyú felhíváson 50 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült 1860311082 azonosító számú projektje.   
Nemesszalók Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program (VP) keretén belül 49 999 975 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el Nemesszalók település helyi termelői piacának kialakítására. 
Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt célja Nemesszalók hrsz. 254/2, természetben Rákóczi u. 30. szám alatti termelői piac építése, új földszintes fedett elárusító tér és kiszolgáló helyiségek létrehozása volt. A térségben egy megyehatáron is átnyúló, erős régiós piacot kívántak kialakítani, mely termékeladási fórumként szolgál a mezőgazdasági-, élelmiszeripari kis és nagytermelők, kézművesek részére, élénkítve a település gazdaságát és társadalmi életét.

A fő funkcionális egység, a fedett, oldalról nyitott elárusítótér, mely északnyugat – délkelet irányú tetőgerinccel, északnyugati zárt épülettömbbel került kialakításra. A kialakított zárt épülettömbben került elhelyezésre a gombavizsgáló, illetve a piac működéséhez szükséges további kiszolgáló helyiségek, tároló és karbantartási funkcióval. A telek északnyugati részén az elárusítótérrel párhuzamos tetőgerinccel került elhelyezésre a férfi-, női- és az akadálymentes mosdó épülete, a parkoló pedig az ingatlan délnyugati részen kapott helyet. A fenti funkciók összekötésére és térbeli szervezésre beton burkolatú, ill. szórt burkolatú út és járda került kialakításra. Az elárusítótér kisméretű tégla köpenyezésű vasbeton pillérekkel és egyedi, helyszínen kialakított, hagyományos ácskötésekkel rendelkező tetőszerkezettel készült, az épület 31,50 m x 9,00 m befoglaló méretű, elegendő helyet biztosítva a kívánt funkcióknak. A vizes helyiség hagyományos építési technológiával elkészített, 9,90 m x 9,01 m befoglaló méretű, gádorral ellátott nyeregtetős épület. A piac 15 férőhelyes parkoló beállással 2 akadálymentes elemmel került kialakításra. A piac energiaigényét a tetőszerkezetre telepített 5,36 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer nagyrészt kielégíti.

A kapcsolódó kültéri fejlesztéseknek, út, járda, parkoló kialakítása, valamint zöldterület fejlesztésnek köszönhetően a piac időszakos szabadtéri hasznosítása is biztosított. Mind az épületek megközelítése, mind a parkoló, illetve a mellékhelyiség akadálymentesítése terv szerint megvalósult.
A fejlesztést követően egy komplex, korszerű fedett csarnok és kapcsolódó kiszolgáló helyiségei (gombavizsgáló, raktár/tároló, női- és férfi és akadálymentes mellékhelyiség) jött létre. A nyitva tartás heti gyakorisággal, kiemelt ünnepek előtt igény szerinti hosszabbítással, szombat délelőtt 7.00 - 12.00 óra között tervezett. A piaci tényleges működése a használatbavételi engedély jogerőre emelkedését követően kezdődik meg.  
A projekt kezdete 2018. szeptember 10., a projekt fizikai befejezése 2020. szeptember 22. napjáig megvalósult. A projektről bővebb információt a www.nemesszalok.hu oldalon olvashatnak. 

További információ kérhető:
Varga Jenő polgármester
Telefonszám: 06-89-400-200
E-mail cím: polgarmester@nemesszalok.hu

BEFEKTETÉS A JÖVŐBE
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 2020| 09 | 22.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.