Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. október 25. vasárnap
Hírek témák szerint

BIATORBÁGY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 28., hétfő 10:28

Új létesítmény szolgálhatja a biatorbágyiak sportolási igényeit
Biatorbágy Város Önkormányzata számos olyan beruházást tervez, amelyek a közel 14 ezer fős település sportolási lehetőségeit bővítik, mivel az ezredforduló óta több mint kétszeresére növekedett lakosság mozgásigényét a korábban kialakított létesítmények már nem képesek kielégíteni. Egyike ezeknek a Forrás Sportközpont, ahol a több sportág számára edzéslehetőséget nyújtó labdarúgópályán túlmenően két teniszpálya, két strandröplabdapálya és egy felnőttek számára kialakított kondicionálópark szolgálhatja majd az itt élőket. Az önkormányzat az elmúlt években több helyszínt vizsgált a leendő sportközpont elhelyezése céljából, majd a lakossági véleményekre is figyelemmel, idén tavasszal egy a helyi építési szabályzatban 2002 óta különleges sportterületként (K-Sp-4) építési övezetbe sorolt magánterület megvásárlása mellett döntött. Az új közösségi tér építésének első ütemében a nagyméretű edzőpálya valósulhat meg a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítés Programjához benyújtott sikeres pályázat segítségével.


  A lakossági igény alapján a tervezett sportközpont megépítését a biatorbágyiak többsége támogatja. Biatorbágy érdekeivel és a lakossággal mennek szembe azok a baloldali összefogás részeként testületi mandátumot nyert Szövetség Biatorbágyért Egyesület tagjai, akik politikai érdekből Szél Bernadett baloldali országgyűlési képviselővel együtt a közösségi médián keresztül számos csúsztatást, hamis állítást tartalmazó véleményt fogalmaztak meg a biatorbágyi Forrás-sportközpont fejlesztésével kapcsolatban, sőt, feljelentették a várost és a fejlesztést előbb a kormányhivatalnál, majd ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. Úgy tűnik, hogy a szivárványkoalíciót alkotó politikusokat és az álcivileket sem a sportolni vágyó több száz gyermek, sem a biatorbágyiak többségi véleménye nem érdekli. Nem szolgálják, hanem álhírgyártással, gáncsoskodással a város gyarapodását, az új fejlesztések megvalósulását akadályozni próbálják, s az önkormányzat munkájában építkezés helyett rombolással vesznek részt.


  Biatorbágy Város Önkormányzata elkötelezett az értékteremtő beruházások, az egészségmegőrzést célzó, a szabadidősportot népszerűsítő sportfejlesztések és a biatorbágyiakat összekötő közösségi terek építésében, ezt szolgálja a Forrás Sportközpont kialakítása, mely hosszú idő után rendezi a környezeti viszonyokat, gazdagítja városunkat és kielégíti a megnövekedett sportolási igényeket a teljes korosztály számára.


1 csatolt kép Sportpark tenisz
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.