Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. április 29., csütörtök 11:41

BEFEJEZŐDÖTT A „TELEP PROGRAM KÁNTORJÁNOSIBAN” CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA
Záró Sajtóközlemény

 befejeződött a „telep program kántorjánosiban” CÍMŰ PROJEKT megvalósítása

2021/április/29
                     
Kántorjánosi    Község Önkormányzata 200 millió forint 100 %-os intenzitású, nem    visszatérítendő európai uniós támogatást nyert az EFOP-1.6.2-16-2017-00028    azonosító számú, „Telep program Kántorjánosiban” elnevezésű projekt    megvalósítására.    
Kántorjánosi    Község Önkormányzata a program megvalósításával a település komplex telepfejlesztését    célozta meg. A község 2152 fő népességéből összesen 1589 fő lakik a két    szegregátum területén. Jelen program elsődlegesen a nagyobb (1408 fő    lakos), 1-es számú szegregátum lakóinak szemléletformálására irányult,    komplex megközelítést alkalmazva, ugyanakkor a település egységességét    erősítve, a szegregálódás mértékének csökkentését célozva meg.    

 
              
 A projekt során olyan szociális, közösségfejlesztő, oktatási, képzési programokat valósítottak meg, amelyek elősegítették a célterületen élők társadalmi és gazdasági felzárkóztatását, az egyéni fejlesztési tervek, egyedi stratégiák alapján a lakosság önmegvalósításának, érdekérvényesítő szerepének javítását, a közösség összetartó erejének erősítését, hosszú távon a szociális biztonság megteremtését. Ezenfelül több olyan programelem sikeres megvalósítását érték el, amely az egészségügyi szolgáltatásokhoz történő hozzáférést is javította.
A projekt megvalósításának kezdete: 2018.03.01.
A projekt fizikai befejezésének napja: 2021.04.30.
A program közvetlen célcsoportja az 1-es szegregátumban élő, egyéni fejlesztési tervvel érintett 16-54 éves hátrányos helyzetű személy és családja, összesen 192 fő. Ugyanakkor a projekt a település egésze számára is biztosított infrastrukturális fejlesztéseket, amelyek segítik a hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatását és a település életébe történő integrációjukat.
A projekt számos közösségépítő és fejlesztő szolgáltatást, képzést tartalmazott. A bevont célcsoporttagok 4 képzés közül választhattak. (motorfűrészkezelő, intézményi takarító, kerti munkás, alapkompetencia)
Ezen felül különböző egészségfejlesztő foglalkozások, szenvedélybetegségek által okozott problémák megoldását segítő programok, főzőklub, gyermek felzárkóztatást segítő programelemek, esetmegbeszélések, szakemberek által nyújtott szolgáltatások (jogi tanácsadás, pszichológus, stb.), nyári táborok, közösségfejlesztő rendezvények kerültek megszervezésre.
Jelen megvalósult pályázatot egészítette ki a már korábban befejezett EFOP-2.4.1 Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ERFA) konstrukciójának beavatkozásai, lakhatási beruházások támogatásával, melynek köszönhetően 5 új bérlakás, 3 felújított szociális bérlakásba költözhetett 8 család, összesen 39 fő, akik célcsoporttagként együttműködtek a pályázat sikeres megvalósításában.
A felújított Csillag szolgáltatópont a telepen élők részére biztosít szociális és közösségi szolgáltatásokat. A szolgáltató pontban biztosított tisztálkodási, higiéniás, mosási lehetőségek használatának lehetősége nagy sikernek örvend, rendszeres és folyamatos a látogatottsága.
A Csillag szolgáltató házba a projektnek köszönhetően olyan eszközöket szereztek be, amelyek nem csak a megvalósítási, hanem a fenntartási időszakban is segítséget tudnak nyújtani a szolgáltatások folyamatos biztosításához.
A projekt elérte a célját, a támogatási forrásból sikerült egy olyan komplex programot megvalósítani, amely nemcsak az egyének fejlesztését szolgálják, hanem Kántorjánosi település fejlődését is.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projektről bővebb információt a  oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Makó Beáta - munkatárs
Elérhetőség: 44/550-017, email cím:

1 csatolt dokumentum Záró sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.