Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 16. kedd
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2021. május 19., szerda 12:39

Ha már a kormány lemond az újbudai szuperkórházról, támogassa a meglévő egészségügyi intézmények fejlesztését!
Szerdai sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet emlékeztetett, hogy  DK újbudai jelöltjeként az ellenzéki előválasztáson László Imrével, Újbuda polgármesterével már többször felszólalt az újbudai szuperkórház létesítésének ügyében. Hangsúlyozta, hogy az új beruházások mellett a már meglévő kórházakat, rendelőintézeteket is szükséges fejleszteni, támogatni, mint például a kerületben a Szent Imre kórházat, vagy más budapesti kórházat, amelyek nagyon is rászorulnak erre. 


“Most derült ki, hogy a Magyarországnak folyósítandó uniós támogatások közül eltűnt a szuperkórházra szánt 330 milliárd forintos kiadás a tervezett tételek közül.  Mindezt úgy, hogy ha visszaemlékszünk, már 15 milliárd forintot elköltöttek rá a mi pénzünkből, többek között az újbudaiak pénzéből is, közpénzből, pedig még egy követ nem raktak arrébb” - fogalmazott a fővárosi politikus. Véleménye szerint nem a “költséges, elsősorban az elit számára, helikopterrel megközelíthető intézményre van szükség, hanem a most pusztulófélben lévő, nem korszerű kórházak fejlesztésére! Az újbudai polgárok véleménye ebben a kérdésben egyértelmű.” Hozzátette, hogy “mivel az egészségügyi helyzet komoly, nem lenne szabad várni addig, amíg Újbudának méltó képviselete lesz az Országgyűlésben. Mindenesetre, amennyiben rajtam múlik, képviselőként első kezdeményezéseim egyike lesz 2022-ben az újbudai egészségügyi intézmények fejlesztésének gyakorlati megvalósítása, ezzel is segítve László Imre által megkezdett kerületi intézményi újításokat. Én pedig megígérem, ha én leszek Újbuda következő országgyűlési képviselője, akkor a Szent Imre is szuperkórház lesz, ami nem az elit számára épül.”


A kerület polgármestere elmondta, hogy a Szent Imre kórház fejlesztése nagyon fontos lenne, hiszen az egy jól megközelíthető, frekventált helyen áll, ahol el lehet látni a dél-budai lakosokat. “De egy kórháznak, már egy meglévő kórháznak is folyamatosan támogatásra, fejlesztésre van szüksége, hogy korszerű, magas színvonalú ellátást tudjon biztosítani. Ezt pedig akkor lehetne megvalósítani, ha a kormány nem spekulálna a Magyarországnak járó uniós támogatásokkal, hogy minél hatékonyabban és kreatívabban tudják azt a saját hasznukra fordítani, hanem valóban az egészségügyre, az egészségügyi intézményekre fordítanák ezeket” - világított rá. Dr. László Imre szerint “ez a kormány azonban még egy világjárványból sem volt képes tanulni, holott, ha máskor nem, az elmúlt több mint egy évben kiderült, hogy mekkora bajok vannak hazánkban az egészségüggyel”. 


Véleménye szerint az újbudai szuperkórház egyébként sem lenne képes megoldani a térség érdemi egészségügyi ellátását, ezért azt követeli, hogy költsenek a Szent Imre kórházra, és a többi, fejlesztésre szoruló egészségügyi intézményre is. “Miközben Orbánék társasága már amúgy is méregdrága magán egészségügyi intézményekben gyógyíttatja magát a magyaroktól elcsalt pénzen, ideje lenne észrevenni azt is, hogy a magyar emberek nagy részének még megközelítően sem jár ilyen színvonalú ellátás. Sőt, ennek a töredéke sem.” A politikus úgy látja, hogy már következő kormány feladata lesz, hogy lefektesse az európai szintű egészségügy alapjait, ami minden magyar számára biztonságos és minőségi ellátást nyújt majd.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.