Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. június 3., csütörtök 16:32

Új mentőautóval gyarapodott a fonyódi mentőszolgálat
A Balaton parti forgalmi viszonyokat ismerve fontos az, hogyha valaki rosszul lesz, vagy balesetet szenved, minél hatékonyabban és gyorsabban el lehessen látni. A feladatok feltérképezése és egy optimalizálási törekvés előzte meg azt a fejlesztést, amelynek keretében egy új, Mercedes típusú mentőgépkocsi került ma Fonyódra. Városunk mentőállomásának bajtársai évente mintegy 1500 beteget szállítanak kórházba és egy esztendőben közel 120.000 km-t tesznek meg. Ezt két autóval teszik meg, ami kiemelkedő teljesítménynek számít. Nyaranta akár tízszeresére is duzzad a térségben tartózkodók száma, ebben az időintervallumban a megnövekedett igényeknek is meg kell felelni.
Ezeknek a tényeknek az ismeretében külön öröm, hogy ma egy korszerű, minden igényt kielégítően felszerelt járművel gyarapodott a fonyódi mentős kollektíva gépparkja.

"Mindannyiunk számára a legnagyobb kincs az az egészség! Mindannyian, akik itt élünk, látjuk azt, hogy milyen emberfeletti munkát végeztek az itt szolgálatot teljesítő mentősök. Mindannyiunk nevében megköszönöm azt a kitartó, lelkiismeretes és áldozatos munkát, valamint a legnehezebb, járvány sújtotta időkben is mosolyogva nyújtott teljesítményt, amit az itteniek nyújtottak. Az egészségügyben talán először, ha baj van, akkor a mentőkkel találkozunk. Ezért fontos, hogy ők jó és korszerű autóval járjanak. Azt kívánom, hogy minél kevesebb kilométert kelljen menni ezzel az új gépkocsival!" - méltatta a mentősöket Móring József Attila, országgyűlési képviselő.
"Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek! Az elmúlt napokban az ország számos pontján megfordulhattam, ami két dolgot is jelent. Az egyik, hogy sikerült leküzdenünk a vírust és most itt lehetünk együtt, találkozhatunk és kezet tudunk fogni. Ami legelőször eszembe jut, az a hála és a köszönet! Nagy büszkeséggel tölt el az a munka, amit az itteniek is elvégeztek, aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy a koronavírust végül legyőzzük. Az Országos Mentőszolgálat munkájához ezen az állomáson is hozzájárultak azzal, hogy számtalan esetben öltöztek be és tették a dolgukat azért, hogy minél jobban, minél magasabb színvonalon lássák el a feladatukat és segítsenek. Nagyon örülök annak is, hogy Kaposvártól a Nyírségig mindenütt az országban új mentőautókat tudunk átadni. Bőven el kell ide is az új eszköz és az új autó, ami önmagában nyilván nem érne semmit, ha nem ilyen tudással és elhivatottsággal látnák el a munkájukat a bajtársak. Ezért mi is és Magyarország Kormánya is nagyon hálás. Az autó az Önök és a betegek biztonságát fogja szolgálni.” - fogalmazott köszöntőjében Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

"Minden fejlesztés fontos, de az egészségügyben végrehajtott fejlesztések a legfontosabbak! Büszkék vagyunk a Somogy megyében példaértékű egészségügyi járóbeteg ellátó rendszerünkre, szakellátásunkra. Ugyanilyen példaértékű a mentőszolgálat munkája, akik kiemelkedően teljesítettek az elmúlt időszakban. Mi, Fonyód város önkormányzata igyekszünk segíteni, de az elenyésző a kormány által nyújtott segítség mértékéhez képest. Néhány éve megújult az állomás épülete, most pedig mintegy 50 millió forint értékű fejlesztést kapott a mentőszolgálat. A mentőszolgálat kapta, de mi úgy vesszük, mintha a fonyódiak kapták volna, hiszen az ő ellátásukért kaptuk ezt az autót. Fontos, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtették meg a mentősök munkájához." - nyilatkozta Hidvégi József, polgármester.

Az Országos Mentőszolgálat fejlesztését a Kormány prioritásként kezeli, melynek számos eleme van, a mentőautó beszerzések, a mentőállomás-felújítások, a mentéstechnikai eszközök beszerzései folyamatosak. A 2010 óta vásárolt mentőautók száma megközelíti az ezret, ami azt jelenti, hogy a futó kocsik átlag életkora 5 év alatti, 7 évesnél öregebb mentőautó csak a tartalékállományban szerepel. A 2019-2020. évi ciklusban több mint 200 db mentőautó cseréje és azok mentéstechnikai eszközökkel történő felszerelése 9,82 Milliárd Forintból valósul meg. Ebből a beszerzésből került egy gépjármű a Fonyódi Mentőállomásra, amely ünnepélyes keretek között került átadásra. A jármű a legkorszerűbb felszereltséggel áll a fonyódi mentősök, az itt élők és az ide látogatók szolgálatába.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.