Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. május 25. szerda
Hírek témák szerint

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. június 10., csütörtök 16:57

Tovább bővít az EU-FIRE Mátészalkán
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Tovább bővít az EU-FIRE Mátészalkán

 

MÁTÉSZALKA, 2021. június 9. – Egészségipari termelőkapacitásának növelése érdekében további 9 ezer négyzetméternyi területet vásárolt a Mátészalkai Ipari Parkban az EU-FIRE Kft. A vállalkozás kapacitásbővítéséhez a város önkormányzata csaknem 35 millió forint telekárkedvezménnyel járult hozzá. A mostani bővítés 10 újabb munkahelyet és csaknem 600 millió forintos többlet árbevételt eredményez a mátészalkai üzemben.
Magyarország kormánya – a pandémia okozta kihívásokra reagálva – 2020 augusztusában indította el az Egészségipari Támogatási Programot (ETP), amelynek célja a hazai gyógyszer- és gyógyászatieszköz-gyártás fejlesztése a gyártóhelyek számának emelésével és hatékonyságuk növelésével. A vissza nem térítendő állami támogatás révén a hazai eszközellátás stabilitásának megteremtésén túlmenően, a cégek versenyképesebbé válhatnak termékeikkel a világpiacon is, így a program a magyar gazdaság fejlődését hosszútávon is szolgálja.
Az Egészségipari Támogatási Programban a magyar tulajdonú EU-FIRE Kft. három projektje kapott kormányzati támogatást: a Kocsordon már elkészült üzem mellett a Mátészalkai Ipari Parkban egy orvosi kesztyűket, műtéteknél alkalmazható csipeszeket és vérzéscsillapító eszközöket, valamint jelenleg egy fecskendőket, injekciós tűket, szikéket és ollókat gyártó üzemegységet alakít ki a  vállalkozás. A három beruházás összértéke 9 milliárd 787 millió forint, amelynek 80 százalékát biztosította a magyar kormány vissza nem térítendő támogatásként. E beruházásoknál fontos szempont, hogy azok az ország egyik leginkább hátrányos helyzetű térségben valósulnak meg: a már átadott, kocsordi üzem mintegy 30 helybélinek, az őszre elkészülő, két mátészalkai beruházás pedig összesen hozzávetőlegesen 140 embernek teremt biztos munkahelyet.
A mátészalkai üzemben zajló kapacitásbővítés tette szükségessé az EU-FIRE Kft. számára, hogy további, összesen 9 ezer négyzetméternyi területet vásároljon a Mátészalkai Ipari Parkban. Ehhez a város önkormányzata – a beruházásösztönző és munkahelyteremtő programja keretében – 34,7 millió forint támogatást biztosít, telekár-kedvezmény formájában az önkormányzat beruházásokat ösztönző rendeletének megfelelően.

 


 


 

Az EU-FIRE Kft.-ről:
Az EU-FIRE Kft. idén 20 éves, magyar tulajdonú családi vállalkozás. 2007-ig tervezőként, illetve fővállalkozóként több jelentős ingatlanfejlesztési projektben vett részt. Az elmúlt csaknem másfél évtizedben – az ingatlanfejlesztési tevékenységek mellett – a geotermi­kus energiaforrások fejlesztésének szakértőjeként stabil és eredményes magyar tulaj­donú vállalkozássá lett. A geotermikus energiaforrások kitermelését és hasznosítását célzó projektekben mind beruházóként, mind mérnök szakértőként vesz részt. Az EU-FIRE Cégcsoport elkötelezett a környezetbarát és megújuló zöldenergia iránt: a geotermia főtevékenység mellett 2014 óta az agrárgazdaság, 2017 óta pedig a gyártás és high-tech, az innovatív technológiai projektek irányába is bővítette a működését. Ugyancsak 2017 óta fémmegmunkálással foglalkozó divíziót is üzemeltet, amely több közlekedési és ipari termelő cég beszállítója.

 

Sajtókapcsolat: Nagy Anna +36 30 862 8710

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.