Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. július 7., szerda 15:56

MEGRENDEZIK A X. BALATON ÁTEVEZÉST FONYÓD ÉS BADACSONY KÖZÖTT
Fonyódon mindig arra törekszünk, hogy egészséges szellemiségű, egészséges, aktív nemzedék nőjön fel. Ezért vagyunk elkötelezettek, elköteleződésünk közös nyelve pedig a sport. Ha a Balaton, akkor pedig vízisport. Településünk valamennyi strandja nem csak családbarát, hanem vízisport barát is. Régió szerte híres vitorlás egyesületek, vitorlázó élet jellemzi városunkat, a panoráma strand a Mozdulj Balaton programsorozat része és a SUP, kajak - kenu, sárkányhajó szerelmesei is bármelyik partszakaszon hódolhatnak szenvedélyüknek. Ennek keretében adtuk át 2018-ban a városi strandon a kajak kenu pontot, bekapcsolódva a teljes Balatont lefedő vízisport vérkeringésbe. Büszkék vagyunk arra, hogy különleges helyszínen, a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely területén különleges bejelentést tehettünk. Mi azt szoktuk mondani, hogy Fonyódot és Badacsonyt a Balaton nem elválasztja, hanem összeköti. Az elmúlt egy évtizedben számos tanúbizonyságát adták ennek azok a sportesemények, amelyek a két település között valósultak meg. A résztvevők mindig jó hangulatban, komoly teljesítményt nyújtva vitték jó hírét településünknek és a térségnek is. Számunkra fontosak a hagyományok, amelyeket ápolni kell. – kezdte felvezetőjében Erdei Barnabás Fonyód alpolgármestere.
 
Az első Balaton átevezést 2011-ben Lehel László önkormányzati képviselő ötlete nyomán kezdeményezték, akkor baráti körben, civilek szervezésében. Az évek során a rendezvény kinőtte magát, az utolsó évben, amikor civil szervezetek az önkormányzat támogatásával valósították meg az átevezést, mintegy 100 hajóegység szelte a balatoni habokat Badacsony és Fonyód között. Ezt követően kapcsolódott be a szervezésbe a Magyar Kajak – Kenu Szövetség, hogy az eseményt országos hírűvé fejlessze.
 
„Egy kérésünk volt, hogy az átevezést ne vigyék el Fonyódról!” – jelentette ki Hidvégi József, polgármester.
A nagyfokú érdeklődés és az országos hírnév következtében tavaly már mintegy 1200 hajóegység teljesítette a kijelölt távot. Az egyetlen lehetséges helyszín, a Kutyás Fürdetőhely területének adottságai és kapacitása miatt a további bővülés már nem volt lehetséges. Ezért a szövetség az átevezést máshol szervezte meg az idei évben.

A fonyódi civil szervezetek kezdeményezése mellé állt ismét Fonyód Város Önkormányzata, mely szerint a hagyományokhoz ragaszkodni kell és az ismert, Fonyód – Badacsony átevezést idén is meg kell szervezni.
A szervezők 500 hajóegységre számítanak, ennyiben korlátozzák a résztvevők számát. Az idei tapasztalatok kiértékelése után lehetséges, hogy jövőre akár 1000-1200 hajóegység is részt vehessen.
A X. Balaton átevezést a tervek szerint augusztus 28-án, szombaton tartják meg Fonyódon.
Kedvezőtlen időjárás esetén az esőnap augusztus 29. vasárnap, de az azt követő két hétvégét is kijelölték a szervezők pótnapoknak.

„Megtartjuk a X. Balaton átevezés versenyt, amelyen kézi hajtású vízi járművekkel lehet majd részt venni. – szögezte le Hidvégi József. A Balaton és az átevezés jelképe a badacsonyi hegy, ezért nem is jöhetett szóba más helyszín, mint az eddigi. Ezt az ikonikus helyszínt látták azok is, akik legelőször evezték át a magyar tengert.”  
A megvalósításában fontos szerepet vállal a Fonyódi Turisztikai Egyesület, amely nagy tapasztalatot szerzett 2007 óta a település programjainak szervezésében és lebonyolításban. A balatoni szezon meghosszabbításának célját szolgálja a most szervezendő X. Balaton átevezés is.
Posza Róbert az egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezés, a biztosítás lebonyolításában országos hírű rendezvényeken tapasztalatot szerzett munkatársak fognak segíteni, az időmérést pedig komoly versenyeken bizonyított cégek közreműködésével oldják meg.  
 
Biztonságos verseny, korszerű, chipes időmérés és kiszolgáló egységek várják az érdeklődőket augusztus 28-án, szombaton 9 órától!
 
Tíz éve az esemény hivatalos weboldala:
http://balatonatevezesfonyod.hu
 
Csak előnevezésre lesz lehetőség a jövő héttől az említett weboldalon, amelyet augusztus 15-én éjfélkor zárnak a szervezők. Helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség!
 
Kérjük, vigyék hírét a Fonyód – Badacsony között megrendezendő, X. Balaton átevezésnek, melyre visszavárjuk Önöket!


1 csatolt dokumentum 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.