Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2021. október 20., szerda 12:01

Már összemérhető Tarlós István és Karácsony Gergely munkája
Tarlós István főpolgármesteri megbízatásának első két évében – többek között – megépített Csepelen 52 kilométer csatornarendszert, a gerincút első szakaszát, valamint a Weiss Manfréd és az Ady Endre úti kerékpárutakat. Ilyen fejlesztésekre a rendszerváltás óta nem volt példa Csepelen. Tarlós azonban sok más, főként közterületeket érintő fejlesztést is támogatott. Így részben fővárosi forrásokból kezdődött meg már főpolgármestersége elején a csepeli Kis-Duna-part felújítása.
Az igazsághoz tartozik, hogy Tarlós első két évének munkáját részben Demszky Gábor főpolgármestersége idején készítették elő. A gerincút kivitelezése például már elkezdődött a 2010-es önkormányzati választás idején. Ugyanakkor Tarlós főpolgármesterségének további hét éve is épp olyan termékeny volt Csepel számára, mint az előző kettő. Részben neki köszönhetjük a Rákóczi Kert családi szabadidőparkká alakítását, és a Kis-Duna-parti fejlesztéseket: a Daru-dombtól a Nádfedeles Csárdáig szinte minden beruházásban volt fővárosi pénz. Tarlós István a közterületek felújításától a P+R parkolókig mindent támogatott. Az utolsó, részben hozzá köthető fejlesztés a Tejút-park építése volt. Ez kormányzati pénzből, Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettesnek köszönhetően jött létre, de a Főkert volt a kivitelező.
Karácsony Gergely főpolgármester nevéhez két év alatt egy Ady Endre úti, nyolc méter hosszú zebra köthető. A gyalogátkelő előkészítését még Tarlós István idején végezték el. A szintén betervezett új csepeli P+R parkolók építését, a Kis-Duna-parti kerékpárút építését, a fővárosi útfelújításokat és minden mást azonban Karácsony visszavonta. Csak a kormánypárti kerületeknél tette ezt, a forrásokat pedig az ellenzéki vezetésű kerületekbe tette át. A teljes képhez tartozik, hogy Karácsony Gergely 2020-ban megpróbálta a belvárosi hajléktalanokat Csepel központjába átköltöztetni, ezt azonban Borbély Lénárd polgármester és a csepeli polgárok tiltakozására sikerült megakadályozni.
 Összesítve: amíg Karácsony Gergely egyetlen zebrát épített két év alatt, addig Tarlós csak csatornából 6500-szor többet épített, mint Karácsony. A főváros 2024-ig nem is tervez semmi mást. A fővároshoz tartozó utak és közterületek gondozatlansága sokakat felháborít. Ugyanez igaz a szemeteskukák leszerelésére vagy arra, hogy a fővárosi fenntartású Tejút parkban az átadás óta eltelt 15 hónapból kilencben nem működött a közvilágítás. Tarlós Istvánt munkája elismeréséért Csepel és a főváros díszpolgárává választotta. A legtöbb fővárosi fejlesztést ma a kormány végzi: ilyen Csepelen az új Duna-híd építése, az új észak-csepeli park, a HÉV építése, a Jedlik gimnázium hamarosan kezdődő felújítása, a fővárosi utak felújítása és a kerületünket érintő egészségügyi fejlesztések is.

 


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.