Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 18. csütörtök
Hírek témák szerint

AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. december 4., szombat 19:58

Első bajnoki jégkorong mérkőzés Ajkán
Sporttörténelmi esemény zajlott a szeptember közepén átadott jégcsarnokban december 4-én. A város első alkalommal adott hivatalos felnőtt bajnoki jégkorong mérkőzésnek. A nézők igazi profi játékot láthattak 3x20 percben.  A Dunaújvárosi Acélbikák és a MAC HKB Újbuda is nagyon akarta a győzelmet és az azzal járó 3 pontot.  Mindkét csapat beleadott mindent. Fej fej mellett haladtak mindhárom harmadban. Az első harmad végén 1-1 volt az állás, a második harmadban 2-2, a harmadikban 3-3. A győzelem az 5 perces hosszabbítás negyedik percének az elején dőlt el az Acélbikák javára. 4-3. A délután többről szólt, mint egy mérkőzés. A Magyar Jégkorong Szövetség a sportág népszerűsítése céljából a nemrég átadott jégcsarnokokban is szervez profi meccseket. Újbuda és Dunaújváros is vállalta, hogy Ajkára utazik. 
A meccsre csaknem megtelt a hatalmas jégcsarnok, az Ajkai Óriások Jégkorong SE játékosai és családtagjaik is ott ültek a nézőtéren. Nézték a profikat, hogy megtapasztalják, hova kell fejlődniük, mire felnőnek. 
A rangos sportesemény előtt másfél órával a Magyar Jégkorong Szövetség matiné programja várta az érdeklődőket.  Az udvaron a sátor alatt az érdeklődők kézbe vehették az ütőt, gyakorolhatták a kapura lövést. Voltak játékos feladatok, amelyeken nyerni is lehetett. Rendszeresen sorsoltak, így sokan tárgyi emléket is vihettek magukkal az élmények mellett. Főként óvodás vagy kisiskolás gyermeküknek sportágat választó családok érkeztek  azért, hogy megismerkedjenek a városban 7 éve jelen levő és egyre népszerűbb jéghokival. Bálint jövőre már rendszeresen szeretne sportolni, ezért nézegetjük a lehetőségeket. Jártunk már úszáson, kipróbálta a tájfutást, még a küzdősportokkal akarjuk megismertetni, hogy így tapasztalatok birtokában dönthesse el, mi az, amihez kedve és tehetsége is van. Csak akkor lesz sikeres, jár örömmel edzésre, ha megfelelően választ, mondta az édesanyja. Karácsony közeledik, amelyet az épület előtti téren felállított hatalmas fenyőfa és a körülötte álló,  papírból kivágott hóemberek, a rénszarvas húzta szánkó is jelez. A mérkőzést jótékonykodással kötötték össze. A Dobj egy macit akcióban, amely a tengerentúlról indult, de már Magyarországon is hagyománya van, az első gólt követően a nézőtéren ülők macit vagy más plüss állatot dobnak a jégre, amit összegyűjtenek, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adnak át, a szervezet eljuttatja a hátrányos helyzetű gyermekekhez. 
Az ajkai Rácz György, aki a térségben ismert játékmaci gyűjtő, a több, mint 400 darabos gyűjteménye nagy részét már bemutatta kiállitásokon, hatalmas barna játékkal érkezett. Ő hozta a legnagyobb macit. A gyűjtő kérdésünkre elmondta, hogy reméli, szép ajándék lesz egy kisgyermek karácsonyfája alatt. A programon megjelent Csuszka, a jégkorong szövetség kabalája, akivel sokan kezet fogtak, szelfit készítettek. A szünetben a Mikulás korcsolyával a lábán magabiztosan siklott a jégen, miközben dobálta fel a nézőtéren ülőknek a szaloncukrot.
 A parkolóba a két csapat autóbusza mellé egy harmadik is érkezett, majd utánuk néhány személyautó, tele szurkolókkal. Már kiszállás közben hangosan buzdították az Acélbikákat. Megtudtuk tőlük, ők a szurkolók kemény magja, mindent tudnak a játékosokról, az összes eredményt, és ha adódik lehetőség, vidékre is elkísérik őket. 
A mérkőzés negyed háromkor kezdődött. A korongot Gaál Zsóka sakkozó, a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere dobta be, majd következett több, mint egy órányi izgalom.  
Ifj. Azari Zsolt, a dunaújvárosiak szakmai vezetője kérdésünkre elmondta, hogy az együttesük utánpótlás csapatai játszottak az ajkaiakkal, akik jól fejlődő, feltörekvő játékosok. A jégcsarnok modern, elégedettek a  körülményekkel. Az Acélbikák elődje 1972-ben alakult, a jelenlegi tulajdonos 2006-ban vette át őket. A patinás csapat kétszer megnyerte az Erste ligát, hatszoros magyar bajnok, tízszeres magyar kupa győztes. Az Ajkán szerzett három ponttal ismét léptek egyet előre. 

Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Ajkán népszerű a sportág, remélhetőleg pár év múlva már felnőtt korcsoportos csapata is lesz a városnak. 

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.