Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. december 9. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2022. március 2., szerda 17:57

Kőbánya összefog! A Kőbányai Önkormányzat határon innen és túl is segíti az ukrajnai háborús menekülteket
Rendkívüli ülésen, egyhangúlag döntött a Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete az ukrajnai menekültek segítéséről. Az azonnali intézkedések mellett átfogóbb lépéseket is indított a kerület.
 
Ezek keretében:
-       Célirányos adománygyűjtést indított a harcok sújtotta területekről elmenekült, Kárpátalján, a kaszonyi kistérségben várakozók megsegítésére. Aggregátort, matracokat, gyógyszert, tisztálkodószereket, tartós élelmiszereket szállítanak a térségbe.
-       3 millió forint azonnali segítséget nyújt a Cserkesz szállónak, az ott befogadott mintegy 130 menekült ellátására. A Kőbányai Polgárőr Egyesület bevonásával együttműködik az oda érkező adományok rendszerezésében, a BÁRKA Kőbányai Humánszolgáltató Központ részvételével biztosítja a menekültek orvosi ellátását, a várandós nők terhesgondozását, a Kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ révén pedig a gyermekek számára foglalkozásokat nyújt.
-       A Kőbányai Önkormányzat felfűtötte és megnyitotta a balatonlellei gyerektábor főépületét, amely mintegy 50-60 menekült fogadására alkalmas. A tábor folyamatosan telik fel, március 1-én az ott tartózkodók létszáma meghaladta a 20 főt. Ezzel párhuzamosan azt is vizsgálja a Kőbányai Önkormányzat, hogy a tábor kisebb, nem téliesített faházainak egyedi fűtésére és megnyitására van-e lehetőség, vagyis alkalmassá tehetőek-e további menekültek befogadására.
-       A Kőbányai Önkormányzat egyeztetést kezdeményezett a kerületben működő munkásszállókkal, hogy minél több szálláshelyet tudjanak bevonni a menekültek ellátásába, ugyanakkor folyamatosan várja azon magánszemélyek, családok jelentkezését is, akik saját tulajdonú ingatlanjaikba – akár átmeneti időre – elhelyezést tudnak biztosítani a háború sújtotta régióból érkezőknek. Akiknek lehetőségük van erre, azt kérik, jelentkezzenek a 06 30 895 3235-ös telefonszámon, hivatali időben, azaz hétköznaponként 8 és 16 óra között.
-       A Kőbányai Önkormányzat az elhelyezés mellett segítséget nyújt abban is, hogy a kerületbe érkező menekültek, amennyiben szeretnének és lehetőség nyílik rá, munkát vállalhassanak. Ennek szervezéséhez felvette a kapcsolatot a kerületben működő nagyobb cégekkel, az Oázis kertészet például már jelezte is, hogy a kertészetében lenne lehetőség néhány fő foglalkoztatására.
 
A Kőbányai Önkormányzat az állami és civil szervezetekkel, illetve a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve a rövidtávú lépések mellett felkészül a kerületben befogadott menekültek szükség szerinti hosszabb távú ellátására is.  


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.