Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. március 25., péntek 19:35

Harminc éve a szakképzésben a Szent-Györgyi iskola
Gálaműsorral, majd a kiemelkedő tanulmányi, kulturális és közösségi munkát végző diákok elismerésével ünnepelte a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiuma fennállása 30. évfordulóját a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében. Szerepelt a kollégium énekkara, Papp Ferenc zenei kíséretével, bemutatkoztak a tanárok egy vidám énekkel, a diákok verssel, dallal, tánccal és önvédelmi bemutatóval készültek. 
Vígváryné Németh Katalin igazgató helyettes köszöntőjében elmondta, hogy az iskola az 1991-92-es tanévben kezdte meg tevékenységét, akkor 99 lány tanulónak háziasszonyi ismereteket oktatott. Ma csaknem 750 diákjuk van, nappali tagozaton 7 ágazatban 10 szakmát oktatnak, a felnőttképzéssel összesen 17 szakma szerepel a kínálatukban. Az elmúlt 3 évtized munkájáról, eredményeiről jubileumi évkönyvet jelentetnek meg hamarosan. Az oktatók 2017-ben megalapították az Év tanulója és az Év kollégistája elismerést, amelyet az ünnepi rendezvényen adtak át a 2020-as év díjazottjainak is, akkor ugyanis a járványhelyzet miatt nem tarthatták meg a gálát. 
Az Év tanulója címet kapta 2020-ban Antal Bence, aki 2021-ben érettségizett a szociális ágazaton, jelenleg rehabilitációs terapeuta képzésen vesz részt. A látássérült diák minden évben több, a Fogyatékosok Országos- Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által szervezett  országos versenyre is eljutott. A 2018-as és a 2019-es versenyidőszakban a látássérültek országos diákolimpia úszóversenyén  3 arany, 5 ezüst, 2 bronzérmet szerzett, a 
IX. és X. országos mozgásjavító kupa úszóversenyen 2 arany, 5 ezüstérem volt az eredménye, az úszó országos diákolimpia döntőjén  1 aranyat nyert. Az atlétika országos diákolimpián 2 arany, 1 ezüst, 4 bronzérem került a birtokába. Csali Boglárka Patrícia 2020-ban végzett  vendéglátásszervező szakon. Az intézmény  hírnevét sok versenyen öregbítette, 2018-ban a  tatai Farsang Kupán arany minősítést kapott felszolgáló kategóriában, 2019-ben a  Schnitta Dániel Országos Szakmai Verseny régiós döntőjén ezüst érmes lett, 2020-ban a  XVIII. Országos Gasztronómiai Verseny felszolgáló kategóriájában  3. helyezést ért el. 
 Németh Fanni 2021-ben végzett közszolgálati ügyintéző szakon,  diákévei alatt  többször kapott iskolai elismerést magatartásáért és kitartó szorgalmáért. Közösségi munkája példaértékű volt, az iskolai és a kollégiumi diákönkormányzatban nyújtott teljesítménye, valamint az osztályközösségben végzett munkája  egyaránt. Szakmai és sportversenyeken kiválóan szerepelt. Tagja volt az iskola több versenyen díjnyertes katasztrófavédelmi csapatának, a padlóhoki, valamint a leány foci sportkörnek. 
A mostani tanévben Bödör Brigitta 12.A osztályos  kisgyermekgondozó - nevelő a díjazottak egyike.  Tanulmányi eredménye az elmúlt 4 év alatt kiemelkedő volt, és  a közösségi munkában is jeleskedik. Szívesen vesz részt a pályaválasztási rendezvényeken, iskolai programokon, tagja volt az iskolai énekkarnak, a színjátszó csoportnak. Aktív tagja a kollégiumi közösségnek, amelyben diákönkormányzati segítőként is közreműködik. Az idei tanévben a szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén szociális ágazatban 2. helyen jutott a döntőbe. A verseny még tart, végeredmény áprilisban várható. 
Gajdacsik Bianka a 2020-21. tanévben vendéglátásszervező szakon érettségizett, az idén szakmai vizsgáira készül. Rendszeres résztvevője az iskola pályaválasztási rendezvényeinek, a nyílt napoknak, ahol a vendéglátás szakmai fortélyait és a hivatás iránti szeretetét közvetíti. Szakgimnáziumi tanulmányai idején sikeresen szerepelt szakmai tanulmányi versenyeken, aktív tagja volt csapatversenyeknek, szakmai érettségi dolgozata csoportja egyik legmagasabb pontszámot elért írásbelije volt.  Kollégiumban eltöltött évei alatt rendszeres szervezője és résztvevője volt a közösségi életet és összetartozást erősítő programoknak, valamint az ünnepi műsoroknak és rendezvényeknek. 
Horváth Anna Katalin a 2020-21. tanévben vendéglátásszervező szakon érettségizett. Anna 5 évvel ezelőtt csatlakozott az iskolai színjátszó csoporthoz. Kulturális rendezvények, ünnepi műsorok állandó  résztvevője. Szakmai munkájában is szorgalmas, kitartó. Szakgimnáziumi tanulmányai idején sikeresen szerepelt szakmai tanulmányi versenyeken, aktív tagja volt csapatversenyeknek, pályázati felhívásra kisfilmet forgatott egy panzió életéről. Külső gyakorlati helyén és az iskolában végzett szakmai tevékenységéért többször részesült szaktanári elismerésben, tanév végi jutalomban.
 Az év kollégistája kitüntetést Nagy Johanna Flóra kapta az idei tanévben, aki kiemelkedő közösségi tevékenységet végez, a kollégiumi rendezvények egyik fő szervezője és résztvevője is. A 2021-2022-es tanévben a közösség egyhangúlag megválasztotta a kollégiumi diákönkormányzat elnökének. 


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.