Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2022. június 29., szerda 10:16

Csapadékvíz-elvezetési beruházás Izbégen a Pénzügyminisztérium támogatásával
Szentendrén, Izbégen rövidesen elkezdődik a városrész jelentős részét érintő a csapadékvíz-elvezetési beruházás. A beruházásra Pest megye Területfejlesztési koncepció (2014-2030), illetve program (2014-2020) keretében a Pénzügyminisztérium mint támogató 2018-ban 99,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

A teljes költségre az önkormányzat a 2022. évi költségvetésében 120 millió forintos költségkeretet különített el. A képviselő-testület döntése értelmében kiírt közbeszerzési eljárás nyertes vállalkozásai a Deponátor Magas- és Mélyépítő Szolgáltató Kft. és a STRABAG Általános Építő Kft. Június 15-én ünnepélyes keretek között, a Városfejlesztési iroda munkatársai és Pilis Dániel alpolgármester jelenlétében írták alá a kivitelezési szerződéseket a Városháza dísztermében: a STRABAG képviseletében Tóth Zsolt cégvezető és Petri Árpád főépítésvezető, a Deponátor Kft. részéről Schubert István ügyvezető igazgató, az önkormányzat nevében pedig Fülöp Zsolt polgármester.

A STRABAG Általános Építő Kft. a Vasvári és Forgách utcákban, illetve a Szentlászlói úton összesen mintegy 242 méter hosszban épít ki a csapadékvíz-elvezető rendszert és végzi el a szükséges úthelyreállítási munkálatokat. A Deponátor Kft. a Líra és Kút utcák teljes hosszában, (azaz a Szentlászlói út és Kisforrás utcák közötti teljes szakaszon) építi ki a csapadékvíz-elvezető rendszert összesen mintegy 432 méter hosszban, valamint végzi el a szükséges úthelyreállítási munkákat.

Az önkormányzat a munkaterületeket várhatóan július első felében adja át, a vállalkozási szerződés szerint a kivitelezés mindkét területen mintegy négy hónapot vesz majd igénybe. Mint azt Pilis Dániel alpolgármester és izbégi képviselő elmondta: az ingatlanok előtt végzett munkálatokról, a kivitelező által elkészítendő forgalomterelési- és kivitelezési ütemterv birtokában, lehetőség szerint minden érintett ingatlantulajdonossal egyeztetni fog a kivitelező és az önkormányzat, a munkálatokról pedig folyamatosan tájékoztatni fogják a lakosságot a város honlapján és közösségi oldalán is.– A városrész régóta szenved a vízkárok okozta problémáktól, utcáit kátyúzással, aszfaltozással, a hordalékok eltávolításával kell rendszeresen karbantartani – mondta Pilis Dániel alpolgármester. – Ezzel a beruházással Izbég jelentős részén nagymértékben csökkenni fognak az esőzések miatt az úthálózatban, és néhány esetben, a magáningatlanokban is keletkező károk.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.