Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. augusztus 15., hétfő 11:06

Átadják a Varga János Birkózócsarnokot Abonyban
Új, modern, kiemelkedő fontosságú sportlétesítmény épült meg

 

2021. szeptember 23-án a munkaterület átadásával megkezdődött a városi birkózóterem építési beruházása. A sportlétesítmény alapkövét tavaly október 8-án tették le ünnepélyes keretek közt. Augusztus 11-én délelőtt megtörtént a Varga János Birkózócsarnok műszaki átadás- átvétele. A BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság) jelen lévő munkatársai gratuláltak a beruházáshoz. A sportlétesítmény az előírtaknak megfelelően remek minőségben, határidőben megépült. 
Idén az augusztus 20-i abonyi ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye lesz a beruházás átadója délelőtt 11 órakor. Az abonyi közösség nagyon tiszteli és becsüli Varga János birkózót, a Nemzet Sportolóját, így nem is volt kérdés, hogy kiről nevezzék el az új birkózócsarnokot. 
Az abonyiak régi vágya válhat valóra, hiszen a város egyik sikersportága, a birkózás végre méltó körülmények között folytathatja nagyszerű utánpótlás nevelő és versenysporttal kapcsolatos tevékenységét. Nem csupán az Abonyi Birkózó Club számára történelmi jelentőségű az új csarnok megépítése, hanem a városvezetés is régóta elkötelezett a méltán népszerű sportág mellett, mely több, mint 60 éves hagyományokkal rendelkezik Abonyban. Abony Város Önkormányzata az utóbbi években folyamatosan próbálta megteremteni az anyagi fedezetét annak, hogy a modern kor igényeinek mindenben megfelelő birkózó létesítménnyel gazdagodjon a település. A tavalyi évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntésének értelmében kiegészítették a korábban már megítélt támogatást, így végre elegendő forrás állt rendelkezésre. 
A beruházás összköltségvetése bruttó 235.270.985 forint, az EMMI által nyújtott támogatás összege bruttó 204.070.985 forint, az Abony Város Önkormányzata által saját költségvetésben biztosított önerő 31.200.000 forint. 
Az új csarnok a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola udvarán épült meg, mellyel az oktatási intézmény diákjai is gazdagodnak, hiszen ők is új, korszerű létesítményben sportolhatnak a tanórákon. 
Pető Zsolt polgármester: 
„A közös munkának és az államtitkári döntésnek köszönhetően épülhetett meg a birkózócsarnok. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik kiálltak a projekt megvalósítása mellett és a kivitelezés során kitartó munkával segítették a létesítmény megépítését. Külön köszönetemet fejezem ki Varga János Olimpiai-, Világ-, és Európa Bajnok birkózó, Abony Város díszpolgárának, a Nemzet Sportolójának és Családjának, hogy mindenben támogatták, segítették elképzeléseinket. Köszönöm Földi László országgyűlési képviselő és a Magyar Birkózó Szövetség támogató együttműködését. Köszönettel tartozom az EU- Építő Kft menedzsmentjének és minden munkatársának, a példaértékű, ütemterv szerinti megvalósításban végzett tevékenységükért. 
Nagy szeretettel adjuk át augusztus 20-án délelőtt 11 órakor a Varga János Birkózócsarnokot. Kívánok ebben az épületben kiváló edzésmunkát, jó versenyfelkészülést az Abonyi Birkózó Club sportolóinak, és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola diákjainak pedig remek testedzést a testnevelés órák alkalmával az új sportcsarnokban. Bízom abban, hogy az új épület sok száz sportolni vágyónak ad méltó helyszínt, mely biztosítéka lehet a szabadidős sporttevékenység mellett a kiemelkedő versenysportban elért eredményeknek is.”- Pető Zsolt polgármester 
A Varga János Birkózócsarnok átadójára augusztus 20-án délelőtt 11 órakor kerül sor. Az esemény díszvendége lesz Varga János, a Nemzet Sportolója, Olimpiai-, Világ- és Európa Bajnok birkózó, Abony Város Díszpolgára, az Abonyi Birkózó Club tiszteletbeli elnöke. 
A létesítmény avatásán ünnepi beszédet mond Pető Zsolt polgármester, Földi László országgyűlési képviselő, Németh Szilárd államtitkár, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.
Köszönjük a Magyar Állam támogatását! 
Abony Sajtó

 


3 csatolt kép Pető Zsolt polgármester és Varga János a Nemzet sportolója az alapkőletételi ünnepségen Műszaki átadás Már csak a birkózószőnyeg hiányzik
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.