Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2023. február 4. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2022. november 9., szerda 14:22

Elektromos rásegítésű teherszállítású kerékpárokkal bővült a Kőbányai Önkormányzat járműflottája
Bölcsődék, óvodák, idősek otthona, sport- és kulturális központ, illetve a Polgármesteri Hivatal használ mostantól elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárokat Kőbányán. 10 környezetkímélő járművel bővült Budapest X. kerületének járműflottája. Az e-cargo bicikliket a Kőbányai Önkormányzat állami támogatással, a HUMDA Zrt. pályázati programja keretében szerezte be. A járműflottát ünnepélyes keretek között D. Kovács Róbert Antal polgármester és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár adta át Kőbányán, a Szent László templom előtti téren.
 
Négy óvoda, az Egyesített Bölcsődék, a Kocsis Sándor Sportközpont, a BÁRKA Kőbányai Humánszolgáltató Központ, a Szivárvány Idősek Otthona, a Kőrösi Kulturális Központ, valamint a Kőbányai Polgármesteri Hivatal használ mostantól a napi ügyintézésben elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárokat Kőbányán. A tíz kerékpárból álló e-cargo flottát a kerület állami támogatással, a HUMDA Zrt. pályázati programja keretében szerezte be.
 
„A Kőbányai Önkormányzat mindig elkötelezett volt a kerékpáros fejlesztések mellett, az elmúlt időszakban számos beruházást hajtottunk végre ennek érdekében. Kerékpárutakat, kerékpáros szervizpontokat, kerékpártárolókat építettünk ki és a Kőbányai Bringás Egyesület együttműködésével olyan közösségi aktivitást építettünk a kerékpáros életmód köré, ami nemcsak a szemléletformálást segíti, de a biztonságos közlekedés szabályait is széles körben ismertté teszi.” – hangsúlyozta az e-cargo kerékpárok átadásán Kőbánya polgármestere, D. Kovács Róbert Antal.
 
A kerület vezetője kiemelte, az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok beszerzése a Kőbányai Önkormányzat klímastratégiájának része. D. Kovács Róbert Antal bízik benne, hogy az önkormányzati példa ösztönző lesz a helyi cégek, a kerületben élők számára is, hogy minél többen használják a napi közlekedésben a környezetkímélő járműveket.
 
„Az Aktív Magyarország államtitkárságnak és a kormánynak is nagyon fontos célkitűzése, hogy a lakóhelyünk, városaink élhetőek legyenek. Az élhetőségnek számos feltétele van, ezek egyike, hogy a közlekedésünk környezetbarát legyen.” – mondta Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár a kerékpárok átadásán. Hangsúlyozta, hogy az e-cargo biciklik beszerzésének állami támogatása egy stratégiai program eleme, korábban is több állami pályázat célozta a környezetkímélő járművek használatát. A parlament pedig törvényben rendelkezett arról, hogy a munkaadók költségként számolhatják el a munkavállalóik által megvásárolt kerékpárok, illetve azok szervizelésének költségét.
 
A Kőbányai Önkormányzat a környezetvédelmet stratégiai fontosságú területnek tartja. Budapest egyik legzöldebb kerületeként a Zöld Kőbánya program keretében az elmúlt években számos beruházást hajtott végre ennek érdekében. A többi közt ennek részeként a Polgármesteri Hivatal ügyintézői számára elektromos kerékpárokat, elektromos rollereket szereztek be az elmúlt időszakban. A most beszerzett tíz elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárból ötöt a Kőrösi Kulturális Központ, további ötöt a Kőbányai Önkormányzat szerzett be, maximálisan kihasználva az állami pályázat lehetőségeit.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.