Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2023. május 31. szerda
Hírek témák szerint

SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. május 18., csütörtök 15:51

Technológiai fejlesztés a HETTYEI-ÉPTECH Kft-nél
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program Plusz keretében a HETTYEI-ÉPTECH Kft. 216 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült a Sümeg, Ipar utca 2. szám a alatt kialakított betonüzemének további fejlesztéséhez.
A társaság - az építőipari tevékenységi körét bővítve - 2020 évben indított beruházása révén az előregyártott betontermékek gyártásának feltételeit létrehozta, az eltérő típusú betontermékek előállításához szükséges betonpálya tér és a fél-automata gyártás technológia kiépítése megvalósult.
A szabadtéren létrejött gyártási kapacitás korlátozott termelést tett lehetővé a betontermék gyártásban az időjárási függőségből adódóan, melyet a vállalkozás megszüntetett a pályázati fejlesztés révén. A 216 millió Ft európai uniós támogatás segítségével az előre gyártott beton termékek előállításához rendelkezésre álló, több mint 6 000 m2 betonpálya tér zárt gyártó csarnokká történő átalakításával és új betonkeverő berendezés üzembe helyezésével a folyamatos termék előállítás feltételeit megteremtette a kft., a betonelem gyártás biztonságosabbá vált, amely a termékminőség folyamatos, állandó fenntartását biztosítja.
 
A 8330 Sümeg, Ipar utca 2. szám alatt létesített zárt csarnok és a gyártást elősegítő technológia révén a közvetlen hőhatások (napsugárzás, fagyhatások) kivédése mellet az optimális, magas minőségű betontermék előállítás alapfeltételei megvalósultak.
A pályázat részét képezte a betonüzem gyártási energiaigényét kiszolgáló szigetüzemű napelemes rendszer kiépítése, valamint az értékesítést támogató marketing tanácsadás megvalósítása.
 
A pályázat keretében a magas- és mély-építőipari ágazat általi felhasználásra előregyártott betonelemek kerülnek ipari körülmények között folyamatos gyártásra.
A fejlesztés eredményeként létrejövő gyártási kapacitás növekedése mellett a gyártási költség megtakarítással összefüggésben a termelési hatékonyság növelése realizálódik.
A projekt teljes nettó költsége: 393 millió Ft, melyből a támogatás összege 216 millió Ft, megvalósítási időszaka: 2021.07.13 – 2023.03.31.
 
Végh László, Sümeg Város polgármestere beszédében kiemelte a beruházás fontosságát. Kitért arra, hogy a családi vállalkozás sok sümegi és Sümeg környéki családnak biztosítja a kiszámítható megélhetést. A jelenlegi beruházás és a folyamatban lévők is rámutatnak arra, hogy a cégnél a fejlődés töretlen. A város számára is fontos, hogy a vállalkozások dinamikusan fejlődjenek, minél több embernek tudjanak munkalehetőséget, és a kor kihívásainak megfelelő munkakörülményt biztosítani.
 


1 csatolt kép Átadó ünnepség
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.