Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 24. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2010. június 2., szerda 15:30

Kolonics György Sport Érdemérem Ludasi Róbertnek
A Csepeli Önkormányzat tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy Kolonics Györgyről, a 2008. július 15-én edzés közben tragikus hirtelenséggel elhunyt csepeli olimpikonról elnevezett sport érdemérmet adományoz évente egy olyan személynek, aki kiemelkedő    teljesítményt ért el a sportban, és teljesítményével hozzájárult Csepel hírnevének öregbítéséhez, munkájával segítette Csepel sportéletének fejlődését. A kitüntetést első alkalommal az idén ítélte oda a képviselő-testület a beérkezett javaslatok alapján. A Csepeli Önkormányzat Képviselő-testületének június 2.-ai egyhangú döntése szerint Kolonics György Sport Érdeméremmel és a vele járó pénzjutalommal elsőként Ludasi Róbert mesteredzőt tünteti ki. (A személyiségi jogok védelmét szolgáló törvényi előírások miatt tartott zárt ülési határozathozatalnál a Fidesz-KDNP képviselői nem voltak jelen.)


Ludasi Róbert, az egykori többszörös olimpia- és világbajnok sportoló, Kolonics György és sok más kiváló sportember trénere június 4-én, pénteken 14 órai kezdettel a Hollandi út 16. szám alatti Csepel SC Alapítvány Kajak-Kenu Telepén, szerény ünnepség keretében polgármestertől veszi át a Csepeli Önkormányzat kitüntetését.

A KITÜNTETÉST ÍGY INDOKOLTÁK:

Ludasi Róbert gyermekként a Budai Spartacus vízitelepén ismerkedett meg a kajak - kenu sportággal. Sportpályafutásából egyértelműen edzői munkássága emelkedik ki.

Edzői pályafutását 1979-ben a Budapesti Spartacusban kezdte meg, Csepelre 1989-ben került. Így immár 21 éve a Csepeli Kajak - Kenu Egyesületnél töretlenül munkálkodik, azon, hogy számtalan fiatal, gyerek testi-lelki egészségét és nem utolsósorban sportsikereit elősegítse. Ő nemcsak kenuzni tanítja meg fiait: embert is nevel belőlük. A közelmúltban így beszélt hivatásáról:

„Én magát az edzőséget szeretem. Azok az eredmények, amiket elértem jó érzéssel töltenek el. Jó látni, hogy a srácok fejlődnek. Egy fiatal gyerek, aki vékony, hozzám kerül és az évek során férfiember lesz, megerősödik, komoly eredményeket ér el… Az egy nagyon jó dolog.”
A 31 éves edzői,- és 21 éves csepeli pályafutás során tanítványainak eredménye, több mint 100 érem.

Barcelonától Pekingig öt olimpián vett részt- mérlege két arany, három bronz. Világversenyekről (VB, EB) közel hatvanat hozott a legfényesebben ragyogó medálból, síkvízi- és maratoni szakágban egyaránt. Ifi versenyzői hat világbajnoki elsőséget szereztek.


Az ő munkáját igazolta Kolonics György, Kozmann György, Kiss Tamás, Csabai Edvin kiváló eredménye is.


Munkásságát több díj is fémjelzi: 1994-ben mesteredzői címet kapott, 1995-ben az Év Edzője, 1996-ban, 2000-ben, és 2008-ban állami kitüntetésben, majd 2010-ben „Csepelért”-díjban részesült.

Eredményei és sportért való fáradozása ellenére állandóan nem szerepel kiemelt helyen a köztudatban. Egy helyszín van, ahol folyamatosan feltűnik, de ott rendíthetetlenül: ez nem más mint a csepeli kajak-kenu telep.


A Kolonics György Sport Érdemérmet a Képviselő-testület azért hozta létre, hogy a jövőben is minél több és minél szebben csillogó érmekkel gazdagodjon a csepeli kajak-kenu telepről induló fiatalok sokasága.


Elsőként a mesteredzőt illeti a kitüntetés kiemelkedő munkájának elismeréseként, mellyel hozzájárult Csepel hírnevének öregbítéséhez, elősegítette Csepel sportéletének fejlődését.




Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.