PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. március 28., hétfő 08:48

Pályázati felhívás – gyakornok
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése (Pécs, Széchenyi tér 1.) pályázatot hirdet a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 17/2007. (04. 30.) rendelet (továbbiakban: SZMSZ) 46.§ (3) bekezdésében foglaltak alapján a közgyűlés állandó bizottságai munkáját segítő gyakornoki feladatok ellátására.

A pályázat meghirdetésének célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem hallgatói megismerkedhessenek az önkormányzati munka főbb területeivel és az egyetemi oktatás során szerzett elméleti ismereteiket, tudományos diákköri tevékenységüket a gyakorlat során kamatoztassák, és elméleti ismereteikkel segítsék a bizottságok munkáját. (A Közgyűlés állandó bizottságainak tevékenységi körét a város hivatalos oldalán található pályázat melléklete tartalmazza.)

Pályázatot nyújthat be az, a Pécsi Tudományegyetem nappali tagozatán legalább négy félévet sikeresen befejezett hallgató, aki kedvet érez az önkormányzati munka megismeréséhez, esetleg tanulmányai befejeztével ezen a területen kíván elhelyezkedni, és megfelel jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeknek.

A pályázatokat írásban, egy eredeti példányban, 2011. április 30-ig kell benyújtani Kővári Jánoshoz, a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnökéhez - Pécs, Széchenyi tér 1 - címezve.


A pályázatnak az alábbi dokumentumokat kell tartalmaznia:

1./ A pályázó személyi adatait: név, születési hely, születési idő, anyja neve, elérhetőségei, levelezési címe.

2./ A pályázó maximum öt oldal terjedelmű bemutatkozását melyben ismerteti érdeklődési körét és a választott területtel kapcsolatos tudományos diákköri munkásságát.
Megjelöli, hogy az önkormányzat mely bizottságának munkájában kíván közreműködni, megindokolja hogy miért. Közli, milyen elképzelései vannak a bizottsági munkáról, illetve gyakornoki tevékenységéről
Bemutatja, hogy a választott bizottság tevékenységét milyen módon kívánja segíteni. Kifejti, hogy a választott területről milyen ismeretei vannak.

3./ A pályázó tanulmányi eredményeit tanúsító dokumentumot. (Leckekönyv egyszerű másolata.)

4./ A pályázó idegen nyelv ismertére vonatkozó dokumentumokat. (Nyelvvizsga bizonyítvány egyszerű másolata.)

5./ Az egyetem tanulmányi osztály által a hallgatói jogviszony tanúsítása tárgyában kiadott igazolást.

6./ A hallgatói önkormányzat támogatását tanúsító iratot.


A pályázatok elbírálása:

A pályázatokat héttagú bíráló bizottság értékeli és javaslatát 2011. június 30-ig - döntésre - az Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elé terjeszti. A bíráló bizottság munkájában hat önkormányzati képviselő és a hallgatói önkormányzat által delegált személy vesz részt.

A Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság döntéséről a pályázatot benyújtók  2011. július 31-ig írásban értesítést kapnak. Azok a pályázók, akiket a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság nem választ ki, benyújtott pályázataikat visszakapják.


A szerződés megkötése:

A gyakornok díjazásban részesül. Díjazását az önkormányzat rendeletben határozza meg.

A Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság által megválasztott gyakornokkal az önkormányzat - határozott időre szóló - megbízási szerződést köt. A szerződést a polgármester írja alá. A részletes feladat-meghatározás a megbízási szerződés mellékletét képezi.

A gyakornok megbízatása és megbízási szerződése azonnali hatállyal megszűnik, ha három egymást követő alkalommal a bizottság rendes ülésén nem jelenik meg.
A gyakornokok tevékenységégének tapasztalatairól az önkormányzat és az egyetem illetékesei évente kölcsönösen tájékoztatják egymást.

A gyakornokok tevékenységüket 2011. szeptemberében, a részükre kijelölt bizottság szeptemberi első rendes ülésének időpontjában kezdik meg.


A gyakornokok jogai és kötelességei:

A gyakornok joga, hogy az önkormányzat és a bizottság tevékenységét szabályozó dokumentumokat (SZMSZ, ügyrend, egyéb szabályzatok) megismerhesse, a bizottság ülésein véleményt nyilvánítson, ismertesse az adott tárgykörre vonatkozó ismereteit, tudományos diákköri tevékenységét. A gyakornok a bizottság elnökétől a jegyzőtől vagy az érintett főosztály vezetőjétől tevékenységéhez segítséget kérhet.

A gyakornok kötelessége a számára kijelölt bizottság ülésein részt venni, a bizottság feladatit, tevékenységét megismerni, ismereteivel a bizottság munkáját segíteni. Köteles a bizottsági üléseken – az egyedi ügyekkel kapcsolatban - tudomására jutott információkat megőrizni.

A gyakornok köteles – megbízása megszűntét követő 15 napon belül – tevékenységéről írásos összefoglalót készíteni és a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnökéhez benyújtani.


Pécs, 2011. március 17.


                                                                                                dr. Páva Zsolt s. k.
                                                                                                polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.