DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. május 9., hétfő 12:29

Határidőre elkészült Dabason a Kossuth Lajos Általános Iskola bővítése
A kivitelezői szerződés által előírt határidőben megkezdődött Dabason a Kossuth Lajos Általános Iskola műszaki átadása. A KEVIÉP Kft. által tavaly ősszel megkezdett kivitelezési munkák során magastetőt és új, tetszetős homlokzatot kapott az épület, amely egyúttal teljesen akadálymentessé is vált. A tetőtérben szakköri termeket és foglalkoztatókat alakítottak ki, az új média-, kézműves-, néptánc- és zenetermet a diákok a következő tanévtől vehetik birtokba. A nyeregtető megépülésével és a nyílászárók cseréjével elkerülhetővé válnak a beázások, és javul az épület energiahatékonysága is.
Az iskola bővítése és felújítása illeszkedik a városközpont közösségi és gazdasági funkcióinak fejlesztési programjába, melynek kidolgozása 2007-ben indult Dabas Város Integrált Városfejlesztési Stratégiájának elkészítésével. E program részeként néhány napja adták át a város főutcájának, a Bartók Béla útnak a főtérhez csatlakozó, megújult szakaszait. A rekonstrukció során új burkolatot kaptak a járdák és a kerékpárutak, megújultak az út menti zöldfelületek. Küszöbön áll Dabas felújított főterének átadása is.

Dabas városközpontjának megújítása a Közép-magyarországi Operatív Program európai uniós forrásainak támogatásával, állami támogatással, valamint önkormányzati és magánbefektetői források bevonásával valósul meg.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.