Önkormányzati Minisztérium
2009. június 26., péntek 12:55

Tanévzáró a Katasztrófavédelemnél
Varga Zoltán, a hazai katasztrófavédelemért felelős önkormányzati miniszter részt vett és beszédet mondott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) tisztavató és tanévzáró ünnepségén.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy Magyarország 2002 – a katasztrófavédelmi fejlesztési koncepció kidolgozása – óta több mint 24,5 milliárd forintot fordított a tűzoltóságok modernizálásra. Megújult a géppark, bővült a speciális felszerelések köre, fejlődtek az egyéni védőfelszerelések. Az idén további 4,5 milliárd forintot fordíthatunk fejlesztésre.
Az év végén további 30 új tűzoltó autó átadása szerepel a tervek között, ebből egyet az Oktatási Központ kap majd.
A KOK több mint 60 éve szolgálja a hazai tűzvédelmet, és mintegy 10 éve a katasztrófa- és polgári védelmi szakemberképzést.

A 2008-2009-es tanévben önkéntes és létesítményi tűzoltó-parancsnoki szakon 17-en, tűzoltó képző szakon 78-an, tűzoltó technikus szakon 68-an, katasztrófa- és 
tűzvédelmi szervező szakon 65-en, katasztrófa- és polgári védelmi szervező szakon 24-en, valamint szakmai továbbképző és más tanfolyamokon 796-an fejezték be tanulmányaikat. Műszaki tanfolyamokon és/vagy vizsgákon 1692 fő, a tanintézet vizsgaközpontként szervezett vizsgáztatásain 604 fő bizonyította eredményesen szaktudását.Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.