BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. május 23., hétfő 17:29

Bécsben mutatja meg magát Budapest
Budapest saját standdal, kiállítóként vesz részt a hatodik alkalommal megrendezett közép-európai ingatlanos kiállításon, a bécsi Real Viennán. A két napos (május 24-25.) nemzetközi rendezvényen a magyar főváros a régió ingatlanos közvéleménye előtt mutatja be fejlesztési, befektetési lehetőségeit.
 
A közép-és kelet-európai ingatlanpiaci szakembereket, városvezetőket megcélzó bécsi ingatlanos kiállításon a magyar főváros saját standon mutatja be városfejlesztési, ingatlanbefektetési elképzeléseit. A fővárosi vezetést Bécsben dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes képviseli, aki a Real Vienna keretén belül találkozik vezető osztrák ingatlanpiaci szereplőkkel, bécsi városvezetőkkel és részt vesz szakmai panelbeszélgetésen is.
 
Bagdy Gábor előadóként felszólal a közép-európai ingatlanpiac jövőjéről szóló szakmai panelbeszélgetésben, ahol beszélgetőtársai többek között Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International AG vezérigazgatója, Renate Brauner, Bécs alpolgármestere, Georg Muzicant, a Colliers International ausztriai vezérigazgatója lesznek.
 
A Budapest stand vendégeként a 2011-s évben első alkalommal vesz részt Bécs ingatlanpiaci szakkiállításán a Budapest Business Region (BBR). A BBR bécsi megjelenésének célja a klaszter vezetői szerint a befektetők és a szakmai szereplők bizalmának növelése régiónk irányába. A BBR a Budapest standon borkóstoló keretében látja vendégül a régiós ingatlanszakma meghatározó képviselőit.
 
A Real Viennán belül a kiállítás második napján a szervezők idén megrendezik a Dunai Régiók Konferenciáját is, mely elsősorban a dunai régiók infrastrukturális befektetési lehetőségeire koncentrál. A konferencia megnyitó beszédét Johannes Hahn, az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosa tartja. A magyar, szerb, román, szlovák, bolgár szakemberek részvételével megrendezésre kerülő eseményen a Duna-menti régió 2014-2020 között megvalósítandó infrastrukturális beruházásai kerülnek reflektorfénybe.
 
 
Eszter Elemér
Studio Metropolitana ügyvezetője
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató
 


3 csatolt kép 321
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.