BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2011. május 26., csütörtök 08:55

Rendkívüli ülést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés
A Közgyűlés zárt ülésen határozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Ellátó Szervezetének átszervezéséről, valamint gazdaságfejlesztés és intézményellátás céljából zártkörűen működő részvénytársaság alapításáról, továbbá energiatermelő és hasznosító beruházások céljából zártkörűen működő részvénytársaság alapításáról.

A Közgyűlés kezdeményezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által száz százalékban tulajdonolt Comitatus Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Vagyonkezelő és Vagyonhasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság, mint uralkodó tag és a Comitatus Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Vagyonkezelő és Vagyonhasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság által száz százalékban tulajdonolt Nemzetközi Kereskedelmi Központ Kft., a KULCS-TOUR Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kommunikációs Marketing és Turisztikai Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint az Általános Vagyonkezelő Kft., mint ellenőrzött gazdasági társaságok között, az egységes üzleti célok megvalósítására elismert vállalatcsoport létrehozását.

A Közgyűlés elfogadott több, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei oktatási intézmény átalakításával kapcsolatos szakvéleményt.

A Kazincbarcika Város Önkormányzata által fenntartott és működtetett Ságvári Endre Gimnázium átszervezésével, fenntartói jogának átadásával kapcsolatos szakvéleménnyel kapcsolatban a Közgyűlés leszögezte: Kazincbarcika Város Önkormányzata a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés szakvéleményének kiadását megelőzően hozta meg a fenntartói jog átadására vonatkozó döntését, ennek tényét jelezni kell a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal felé.

A Közgyűlés döntött arról, hogy hozzájárul a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja által nyújtott szociális szakellátás 59 férőhellyel való bővítéséhez.

A Közgyűlés hozzájárult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház 20 ágyának szakmacsoporton belüli átcsoportosításához.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés európai területi társulás létrehozását határozta el, amelyet a Heves Megyei Önkormányzattal, a Nógrád Megyei Önkormányzattal, a Kassa Megyei Önkormányzattal és a Besztercebánya Megyei Önkormányzattal közösen kíván megalapítani. Erre annak kapcsán kerül sor, hogy az előzetes tervezetek alapján már most látható: az uniós támogatáspolitika harmadik pillérévé vált európai területi együttműködés (ETE) prioritás továbbra is fontos, várhatóan az eddiginél is jelentősebben szerepet kap. Dr. Mengyi Roland tárgyalásokat kezdett a négy szomszédos megye képviselőivel egy ETT létrehozásáról. A partnerek kedvezően fogadták a kezdeményezést.

Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke bejelentette, hogy 2011. május 30.-ra rendkívüli Közgyűlést hív össze.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.