BALASSAGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. május 30., hétfő 08:07

A balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola fejlesztése - ÉMOP-4.3.1/2F-2f-2009-0022
Balassagyarmat Város Önkormányzata 2009. júniusában – 90 %-os támogatási intenzitás mellett – 228.878.385,- Ft támogatásban részesült az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Kiss Árpád Általános Iskola fejlesztésére.


A projekt 2011. májusának végén egy oktatási témájú konferenciával, illetve a projektzáró rendezvénnyel befejeződik.


A még 2009-ben megkezdődött fejlesztés keretében a fő tevékenység, azaz az új, korszerű tornacsarnok megépítése mellett a régi tornaszobából két új tanterem kialakítására, valamint iskolai eszközök beszerzésére is sor került. A pályázati előírásoknak megfelelően az iskola épületének átalakítása során figyelembe vették a fogyatékkal élők érdekeit is, így az intézmény teljes akadálymentesítése is megtörtént. A projekthez az önkormányzat közel 100 millió Ft saját forrással, míg az EU Önerő Alap 12,7 millió Ft-tal járult hozzá.


A fejlesztés megvalósulásával teljesültek az önkormányzat a pályázat benyújtásakor megfogalmazott céljai, azaz az intézmény multifunkciós tornateremmel való bővítése, akadálymentesítése, valamint méltányos oktatási környezet kialakítása mind a tanulók, mind a pedagógusok számára.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.