BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2009. július 2., csütörtök 14:42

Változtatási tilalom a Római kemping területére
A Római parton élő lakosok, valamint a civil szervezetek aggodalmára tekintettel a 2009. június 24-i Képviselőtestületi ülésen, Bús Balázs polgármester javaslatára a Rómaifürdői kemping területén ismételten változtatási tilalmat rendelt el Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Kerületi Szabályozási Terv elfogadásáig.


Budapest legnagyobb kempingjét 1967-ben egy arborétum helyén nyitotta meg a Fővárosi Idegenforgalmi Hivatal. A terület tulajdonos cégét 1992-ben privatizálták, majd a többszöri tulajdonosváltást követően a különleges adottságú, hét hektáros terület az IBUSZ Invest Kft. tulajdonába került. A cég ügyvezetője a sajtóban úgy nyilatkozott, hogy a középtávú fejlesztési programjukban három - iroda és kereskedelmi jellegű „bizniszpark”, illetve lakópark - beruházás szerepel, több 10 milliárd forint értékben.

A Rómaifürdői kemping területére, a Szentendrei út- Monostori út- Dósa utca- Rozgonyi Piroska utca által határolt területre 2004 óta készül kerületi szabályozási terv. A sokéves tervegyeztetések, bizottsági döntés eredményeként sikerült a fejlesztőt a lakás célú fejlesztésétől eltéríteni. A megjelölt területen már korábban 2003. december és 2006. december között is változtatási tilalom volt.
A vonatkozó jogszabály alapján az érintett területre az Önkormányzat legfeljebb három évre írhat elő változtatási tilalmat. A 2006-ban lejárt tilalom megszűnése nem az Önkormányzat önkényes döntése volt, hanem a hatályos jogi szabályozás maximális felső határa, a 3 év járt le.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.