SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. június 12., vasárnap 08:28

Biológiából verhetetlenek a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai
Soha nem fordult még elő, hogy az országos középiskolai tanulmányi verseny első négy helyén ugyanannak az iskolának a diákjai végezzenek. Most azonban ez megtörtént biológiából: taroltak a radnótisok.
Az ország legjobb biológusképző helye a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium – immár hivatalosan is. Az idei országos középiskolai tanulmányi versenyen ugyanis – amely a legrangosabb, diákoknak kiírt megmérettetés – a szegedi iskola tarolt: az első négy helyen radnótis fiatalok végeztek. Korábban még soha nem volt példa arra, hogy egy iskola ennyire kiemelkedjen az országos mezőnyből. Az eredmény további érdekessége, hogy a díjazottak osztálytársak, 12/B-sek.

A versenyt Eperjesi Dávid nyerte meg – ő egyébként idén a Dr. Árokszállásy Zoltán országos biológia- és környezetvédelmi versenyen sem talált legyőzőre. Mögötte Nászai Máté és Szentirmai Márton végzett – ők azok, akik tavaly aranyérmet hoztak haza az Európai Unió Természettudományos Diákolimpiájáról. A negyedik helyet pedig Hawchar Fatime szerezte meg.

A különbség a fiatalok között pontszámban is minimális volt – azt mondják, leginkább szerencse kérdése, hogy végül ki hol végzett. A felvételinél sokat számító pluszpontoknál egyébként a helyezésnek nincs is jelentősége, hiszen az első tíz közül mindenki 80-at kap. A fiúk azonban, mint dobogósok, Hoffmann Rózsa államtitkártól oklevelet is átvehettek.
A képen a dobogósok: Nászai Máté, Eperjesi Dávid, Szentirmai Márton tanárukkal, Bán Sándorral. Fotó: Schmidt Andrea
Forrás: Délmagyarország

1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.