IGAL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. június 30., csütörtök 18:49

Informatikai infrastruktúra fejlesztése az Igali ÁMK általános iskolai intézményegységeiben (TIOP-111-07)
Igal Város Önkormányzata – az oktatási intézményfenntartó társulás gesztoraként – sikeres pályázatot nyújtott be a közoktatás informatikai infrastruktúrájának fejlesztése érdekében. A projektet a Magyar Állam az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 100%-os vissza nem térítendő támogatásban részesítette: „IKT fejlesztés Igal oktatási intézményeiben” című TIOP-1.1.1-07/1-2008-0796 pályázaton elnyert támogatás összege 10.867.672 Ft.
Ezt az összeget elsősorban eszközbeszerzésre kellett fordítani: az Igali ÁMK Batthyány Károly Körzeti Általános Iskolában 6, illetve az Igali ÁMK Speciális Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthonban további 5 tanterem került fejlesztésre; de fedezni kellet a felmerülő közbeszerzési költségeket illetve a nyilvánosságbiztosítás, iratkezelés valamint a pedagógus továbbképzés során keletkezett további költségeket is.
A pályázat megvalósítása során így beszerzésre került 11 db tantermi csomag (digitális tábla és az ezekhez tartozó szoftverek), 1 db szerver számítógép szoftverekkel, 1 db szavazó csomag, 2 db WiFi csomag, melyeket a Somogy Informatika Kft. szállított.
A fejlesztés révén a 2011/2012. tanévet már a megújult számítástechnikai eszközökkel kezdhetik a településen tanuló gyermekek, amely amellett, hogy modern oktatási környezetet alakít ki az intézményekben, illetve jobban felkelti a tanulók érdeklődését a tanagyag iránt, egyben hozzájárul az elektronikus mérés-értékelés megvalósításához is.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.