NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. július 5., kedd 07:49

Egy lépéssel közelebb – „Adj esélyt!” projektzáró
Véget ért a hátrányos helyzetű gyermekekért indított, az Európai Unió által támogatott komplex esélyegyenlőségi program a Dél-Nyírség három településén, Nagykállóban, Geszteréden és Balkányban. A 97 333 280 Ft uniós támogatású projekt záró konferenciáját kedden tartották meg a Nagykállói Művelődési Házban. A pályázat egy lépést tett a hátrányos helyzetű gyermekeket sújtó esélykülönbség csökkenése felé.
Az Adj esélyt! program kiemelt célja volt a hátrányokkal küzdő gyerekek iskolák közötti és iskolán belüli szegregációjának csökkentése, az érettségit adó középfokú oktatási formákban és a minőségi szakképzésben továbbtanuló halmozottan hátrányos helyzetű tanulók arányának növelése. Az érintett intézményekben szükséges volt átdolgozni a pedagógiai programokat, a pedagógusok elméleti felkészítése során 208 fő pedagógus továbbképzéseken való részvételére került sor, 5 tanteremben tanulóbarát iskolai környezet került kialakítására, különböző oktatástechnikai eszközök, készségfejlesztő játékok beszerzésére kaptak az oktatási intézmények lehetőséget.
A nagykállói és a balkányi általános iskolában sor került az enyhe fokban értelmi fogyatékos tanulók diagnosztikus felülvizsgálatára, illetve a két iskolában szegregált környezetből az integrált, többségi tantervű tagozatra történt visszahelyezés. Az egyéni fejlesztésre javasolt halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára célzott óvodai fejlesztő programokat indítottak Nagykállóban és Geszteréden. Nyitott óvodai programokra és a programkínálat bővítésére adott lehetőséget a pályázati támogatás. A Nagykállói Középiskola és a Szakiskola pedagógusai pedig több, a középfokú képzést befejezni kívánó tanuló mentorálását is vállalták. A pályázat mintegy 4000 tanulót és többszáz pedagógust érintett, a tanulókon keresztül a Szülők is -közvetve- találkozhattak a projekt szellemiségével, így közel 20 ezer embert szólíthattunk meg az esélyteremtés fontosságára való figyelemfelhívással – mondta Haklik Marianna projektmenedzser.

2 csatolt kép Adj esélyt! projektzáróAdj esélyt! projektzáró
1 csatolt dokumentum sajtóanyag
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.