TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. július 22., péntek 11:08

"Intelligens iskola" Tégláson
Sikeres pályázatot követően bővülhet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény informatikai infrastruktúrája.
Téglás Város Önkormányzat a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP-1.1.1-07/1-2008-0220 „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” elnevezésű konstrukció keretében 28 204 907 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beruházás 63 db iskolai számítógépet, 14 db tantermi csomagot (interaktív tábla hozzá kapcsolódó notebook-kal  és projektorral) foglal magában.
 A projekt nyitórendezvényére 2011. július 20-án, az iskola aulájában került sor.
A rendezvényen Czibere Béla polgármester köszöntőjében az első iskolai eszközökről, az oktatás, tanítás kialakulásáról beszélt. Beszédében kiemelte, hogy a téglási oktatási intézményekre mindig is jellemző volt az új módszerek bevezetése, alkalmazása, így természetes volt, hogy pályázatot nyújtanak be az iskola informatikai felszereltségének bővítésére, újítására. Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgatónő a pályázat fontosságáról beszélt, hozzátéve, hogy a pályázaton elnyert összegből beszerzett eszközöknél nem ér véget a beruházás, hiszen az eszközök használatát külön képzéseken sajátítják el a tanárok.
A rendezvényt Rákóczi Anett 4., Riczu Fanni 5. , valamint Nagy Klára 8. osztályos tanulók egy-egy szavalata színesítette.
Az eszközök telepítését követően, bemutató órákra is sor kerül, ahol a gyerekek, a szülők és természetesen minden érdeklődő megismerkedhet az interaktív eszközökkel.


1 csatolt kép interaktív tábla
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.