BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. július 24., vasárnap 09:49

Anna-bál - Az ország legnagyobb múltú mulatsága - Frei Nikolett a bál szépe
A 186. Anna-bál szépe Frei Nikolett. Az első udvarhölgynek Csida Fannit, a második udvarhölgynek Szabó Zsófiát választották.
Dr. Pongrácz Dóra két különdíjat kapott.
A Kiss Ernő- íjat Litkey Farkas tízszeres Kékszalag győztes vitorlázó vehette át. - Füredinek érzem magam, bár nem itt születtem, de itt nőttem fel és édesapám itt nyugszik a temetőben - mondta.
Kiválasztották a tizenöt legszebb hölgyet. Közben két füredi első bálozóval beszélgettünk. Hoffmann Hanna harmadikos Lóczys gimnazista, ifjúsági diákolimpiát nyert síelőként. Mint mondta, a legkisebb méretű ruhát viseli, mégis a derekán be kellett venni.
Turányi Patrícia a füredi kertészeti iskolában végzett, különös módon került a bálba. - Egy anonimitást kérő füredi család fizette ki a belépőmet, nem tudom ma sem, kik ők. Az iskola igazgatója hivatott érettségi után és közölte: megyek az Anna-bálba - válaszolta kérdésünkre a 19 éves Patrícia.
A parton közben zajlik az élet, a többség feladta a báli nézelődést és átadta magát a parti örömöknek. Nagy a kavalkád, mintha az egész város levonult volna a Balatonhoz. Főtt kukorica, szökőkút, dobozos sör a sláger. A kintornás körül kisebb csoportosulás, egy középkorú hölgy megjegyezi, kár hogy nincs minden hónapban "egy ilyen mozgós bál", a kezét fogó férfi elhúzza a száját.
A hagyományos bevonulást több százan figyelték, néhányan a környező ablakokból kikönyökölve nézelődtek, akadt aki kutyáját feje fölé emelve bámulta a menetet, voltak akik azon veszekedtek, ki mikor érkezett és hova állhat a bálozók megfigyelésére ideálisnak tartott lépcsőzeten. A reformkori városrész teljesen megtelt. A Kisfaludy Színpadon szól a zene, nem lehetett megúszni a "két kicsi legót", biztos, ami biztos alapon már a koncert elején eljátszotta a zenekar.
A férfiak a szokásos csokornyakkendős öltözetben, a hölgyek viszont a tavalyihoz képest változatosabb ruhákban, a hagyományos fehér és visszafogott darabok mellett akad aki pirosban vagy éppen feketében van. Sok a szép lány, egyelőre egymást mustrálják.
Elhangzottak a köszöntők, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, és Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere mellett Bóka István köszöntötte a résztvevőket. - Ez az ország legősibb bálja. A reformkorban a progresszív értelmiség ezen a bálon tartotta a találkozóit, bízom benne, hogy ma sincs ez másként - vélekedett a város polgármestere.

2 csatolt kép 21
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.