SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. augusztus 2., kedd 08:24

Kosaras Siófok legújabb barátja
Siófok Barátja kitüntetést vehetett át szombaton, Siófokon Zsolnay Gyöngyi egykori válogatott, sokszoros bajnok kosárlabdázó. A megtisztelő címmel járó oklevelet és szobrocskát dr. Balázs Árpád polgármester adta át azt követően, hogy bejelentették: sikerült megdönteni az éjjel-nappali folyamatos kosárlabdázás világrekordját az idén tízéves siófoki kosárlabda táborban.
20 csapat ünnepelte a jubileumot 10.000 perces éjjel - nappali kosárlabdagálával, megdöntve ezzel a korábbi, Dél-Afrikában felállított rekordot, ahol 82 órát, vagyis 4920 percet játszottak. Július 23-án 14 órakor kezdődött a maratoni viadal: több mint 166 órán keresztül 333 mérkőzést játszottak megszakítás nélkül a profi és amatőr versenyzők a Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokában.
A szervezésben szintén oroszlánrészt vállaló ismert televíziós, Vujity Tvrtko úgy fogalmazott, hogy egy másik rekordot is sikerült megdönteniük a sportolóknak, mégpedig az egy hét alatt egy helyen egy időben legkevesebbet alvó emberek világcsúcsát.
A rekordkísérlet megálmodója Zsolnay Gyöngyi büszke a sportteljesítményre, mint ahogyan új szerzeményére, a Sió tündért ábrázoló szobrocskára is, amellyel a város önkormányzata ismerte el Siófok hírnevének öregbítéséért végzett munkáját.
 



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.