RÖSZKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2011. augusztus 10., szerda 15:19

Újabb fejlesztés az Orbán Dénes Általános Iskolában
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 1. számú prioritása az oktatási infrastruktúra fejlesztését támogatja. A prioritás egyik kiemelt célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az ún. „intelligens iskola” létrehozása, amely elsősorban az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentrál.

 
Domaszék-Röszke ÁMK intézmény két iskolája is új informatikai eszközökkel gazdagodott a 2010/2011-es tanév végére. Közel három év után lezárult Domaszék és Röszke Község Önkormányzatának közös pályázata, amely a két település általános iskolájának informatikai fejlesztését célozta meg.
A TIOP-1.1.1-07/1-2008-1093 kódszámú, „Intelligens iskola Domaszéken és Röszkén” című projekt keretein belül az alábbi eszközök beszerzésére került sor.
 
A Domaszék-Röszke ÁMK Bálint Sándor Általános Iskola részére beszerzésre kerülő eszközök:
 
A Domaszék-Röszke ÁMK Orbán Dénes Általános Iskola részére beszerzésre kerülő eszközök:
A projekt keretében a két iskola összesen 24 047 360,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
 
A tantermi csomagok egyenként egy-egy interaktív táblát is tartalmaznak, amelyek használata és tanórai alkalmazása lehetővé teszi, hogy a pedagógusok, különböző videókkal, hanganyagokkal, képekkel, és esetlegesen saját maguk elkészített illusztrációkkal színesítsék a foglalkozásokat.
Ennek eredményeképpen a tanulás élvezetesebbé és életszerűvé válik a diákok számára, soha nem látott lehetőségek tárulnak fel, új kihívásokat teremtve ezzel ismereteik kiteljesítésére.
 
A megújult iskolánkban immáron a tantermek 40%-a rendelkezik tantermi csomaggal, minden 10 tanulóra jut 1 modern, multimédiás számítógép, és azok a tanulók is hozzáférhetnek a különböző informatikai eszközökhöz, akik otthon esetleg nem rendelkeznek számítógéppel, vagy Internet hozzáféréssel.
A fejlesztés nagymértékben pozitív irányba mozdította el a településünket, melynek eredményeképpen egyértelműen nőtt az oktatás színvonala.
 
Molnárné Vér Ágnes
projektmenedzser

 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.