TISZACSERMELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2011. augusztus 26., péntek 16:45

Megújult utcák Tiszacsermelyen
Megújult Tiszacsermely Község három utcája. Az Ady Endre, a Kinizsi és a Mező utca teljesen új aszfaltburkolatot kapott. Az Önkormányzat pályázati támogatásból és saját erőből újította fel a három utcát, melyet a helyiek nagy örömmel vettek birtokba.  

Tiszacsermely Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív program keretében - ÉMOP-2009-3.1.3./B - „Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére (Települések infrastrukturális fejlesztése LHH kistérségekben)” című pályázati felhívására pályázatot nyújtott be.

Az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak korszerűsítése” című projektet a támogató Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevében eljáró NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásban részesítette.

A projekt elsődleges és közvetlen célja a Tiszacsermely Község belterületén található, önkormányzati tulajdonú Ady Endre utca, Kinizsi utca és a Mező utca belterületi szakaszának felújítása, megfelelő minőségű burkolattal történő ellátása volt.

A fejlesztés keretében a három utca új útpadkát, valamint új aszfaltréteget kapott, és ezzel teljes egészében megújult.

Tiszacsermely Község Önkormányzatának hosszú távú célja a gépjárművekben okozott vagyoni károk bekövetkezési valószínűségének csökkentése, a balesetmentes közlekedés lehetőségének megteremtése, valamint a településen élő emberek életminőségének javítása volt, amely a projekt létrejöttével szintén megvalósult.

A projekt összköltsége 10.526.316.-Ft, a támogatás mértéke 10.000.000 Ft.

A támogatás intenzitása: 95 %

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.