BALASSAGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. augusztus 29., hétfő 08:31

Informatikai infrastruktúra fejlesztése Balassagyarmat Önkormányzatának fenntartásában lévő iskolákban - TIOP-1.1.1-07/1-2008-1164
Balassagyarmat Város Önkormányzata 2010. novemberében „Informatikai infrastruktúra fejlesztése Balassagyarmat Önkormányzatának fenntartásában lévő iskolákban" című  projektjével – 100 %-os támogatási intenzitás mellett – 60.267.000,- Ft támogatásban részesült a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című pályázaton.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 1. számú prioritása az oktatási infrastruktúra fejlesztését támogatja. A prioritás egyik kiemelt célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az un. „Intelligens iskola” létrehozása, amely elsősorban az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentrál. Az „Intelligens iskola” program nemcsak az informatikai készségek, hanem – a többi közismereti tárgyba beépülő Infokommunikációs Technológia-támogatású pedagógiai módszertan által – a többi kulcskompetencia fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát is jelentős részben biztosítja.
Az Európai Uniós forrás segítségével négy feladatellátási helyen – a Kiss Árpád Általános Iskolában és Tagintézményeiben, illetve a Balassi Bálint Gimnáziumban – valósult meg informatikai fejlesztés, melynek keretében összesen 38 db interaktív táblával gazdagodtak az oktatási intézmények. Emellett 89 db számítógép, 2 db szavazó csomag beszerzésére is sor került, illetve az interaktív táblák használatával kapcsolatban oktatáson vettek részt a pedagógusok.
A megvalósult informatikai fejlesztéssel a négy intézmény tanulói számára elérhetővé váltak azok a korszerű taneszközök, amelyek segítségével gyorsabban és hatékonyabban tudják elsajátítani a kötelező tananyagot.
A fejlesztés megvalósulása amellett, hogy a korábban beszerzett tanulói laptopokkal együtt modern oktatási környezetet alakít ki az intézményekben, illetve jobban felkelti a tanulók érdeklődését a tanagyag iránt, egyben hozzájárul az elektronikus mérés-értékelés megvalósításához is.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.