GÖD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. augusztus 31., szerda 11:05

Új, 707 négyzetméteres óvodát adtak át Gödön
Átadták Gödön a Kastély Központi Óvoda új egységét, a Fácános Óvodát augusztus 29-én délelőtt. Göd legújabb, 707 négyzetméteres nettó alapterületű, 75 férőhelyes intézménye a KMOP-2009 4.6.1/B „Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása” pályázaton nyert, vissza nem térítendő támogatással épült meg a Rákóczi út 23. szám alatt. 
 
A projekt tervezett összköltsége volt, melyből az építésre 145.544.000 Ft-ot, eszközbeszerzésre 16.392.000 Ft-ot költöttek. A vissza nem térítendő támogatás összege: 99.402.938 Ft. A kivitelezőt kilenc pályázat közül, legkedvezőbbként választották ki, az augusztus 31-ei határidőt sikerült tartani. Az épületben komplex  akadálymentesítés valósult meg. 
 
A földszinten 3 db, alapterületű csoportszoba épült, öltözőkkel, vizesblokkokkal; a csoportszobák előtt fedett és részben fedett teraszokkal. Itt kapott helyet a alapterületű tornaszoba, a fejlesztő szoba, valamint a melegítő konyha és elkülönítő is. A Rákóczi utcával párhuzamos épületszárny tetőterében iroda, raktár, orvosi szoba, gépészeti helyiség, személyzeti öltöző és étkező épül. Az udvaron játszóudvar került kialakításra, továbbá járda és gazdasági bejáró mellett a mozgássérültek részére parkolók is készülnek.  

 A Kastély Központi Óvoda vezetője, Karaszek Ernőné, köszönetét fejezte ki a tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak, a közbeszerzések lebonyolításában résztvevőknek, illetve kollégáinak, akik az utolsó simításokat és a dekorációt végezték.


 „A várossá válásig nem okozott problémát valamennyi gödi gyermek óvodáztatása, azonban az elmúlt évtizedben majdnem megduplázódott az ellátandók száma, s emiatt keresi az önkormányzat a hosszú távú megoldásokat” – emelte ki köszöntőjében Markó József, Göd polgármestere.


 Az új óvodával szomszédos teniszpálya egy további, százötven férőhelyes óvoda megépítésére alkalmas, a döntéshozók kedvező pályázati kiírásra várnak.


 Az óvodások mondókákkal, körjátékokkal köszöntötték új otthonukat.


 Fotók: Bea István/Gödi Körkép 


5 csatolt kép ovoda3ovoda2ovoda1ovoda5ovoda4
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.