BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. szeptember 6., kedd 08:09

Növényünnep és Vidám doboznapok az Állatkertben - Tíz italos kartondoboz most gyermekjegyet ér
A növényvilág sokféleségére és érdekességeire kívánják felhívni a figyelmet a Növényünnep fesztivál keretében, amelyre pénteken, szombaton és vasárnap kerül sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szokásos állatkerti programok mellett botanikai látnivalók, ismeretterjesztő programok sokasága várja a közönséget, mi több, szombaton és vasárnap bonsai kiállítás is lesz az Állatkert és az Egyetemi Bonsai Club szervezésében. Ráadásul a hétvége két napján díjmentes belépésre jogosító kupont kapnak, azok a gyerekek, aki legalább 10 darab egy literes, újrahasznosítható tejes vagy gyümölcsleves kartondobozt összegyűjtenek össze és adnak le a városligeti intézmény főbejáratánál.
 
Péntektől vasárnapig, azaz szeptember 9-től 11-ig tart a Növényünnep fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A háromnapos rendezvény célja, hogy az állatkerti látogatók az állatok mellett közelebbi kapcsolatba kerüljenek a kert egyedi növénygyűjteményével, illetve általában a növények világával. A kert botanikai látnivalói mellett számos magyarországi arborétum és botanikus kert, illetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park is képviselteti magát, bemutatva a kezelésükbe tartozó zöld kerteket, védett természeti értékeket. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat standjánál az érdeklődők a mérgező növényeket is megismerhetik. Szombaton és vasárnap bonsai kiállítás is lesz a Barlangteremben, illetve a japánkerti bonsai pavilonban, mi több, a Da Vinci Learning ismeretterjesztő tv csatorna is jelen lesz egy sátorral.
 
A hétvége két napján a Növényünnep mellett kerül sor a Vidám doboznapokra. Az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös programjának keretében azok a gyerekek, akik legalább 10 darab literes, gyümölcsleves vagy tejes kartondobozt gyűjtenek össze és adnak le a Főkapu előtt felállításra kerülő gyűjtőpontnál, díjmentesen látogathatják meg az Állatkertet. Az akcióval a hulladékok újrahasznosítására szeretnék felhívni a figyelmet. Ez nemcsak azért fontos, mert az újrafeldolgozással a szemét mennyisége csökkenthető, hanem azért is, mert az újrahasznosított anyagokból készült termékek előállítása kevesebb olyan nyersanyagot igényel, amelyhez például erdőirtás vagy bányászat útján lehetne hozzájutni.
 
Fővárosi Állat- és Növénykert
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.