BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2011. szeptember 19., hétfő 14:03

Nagy sikerrel elindult a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája
Megnyitotta kapuit a nyugdíjasok előtt is Zsigmond Király Főiskola

Az egyetem rektora, Dr. Prof. Bayer József akadémikus köszöntötte a szépkorú diákokat, Endrei Judit, a rendezvény háziasszonya a megnyitó után levetve ezt a szerepét, beült a padba és végighallgatta az első előadást.

Bús Balázs polgármester beszéde elején Balzac sorait idézte:
Akár utazik, akár kandallója s felesége szoknyája mellett marad, előbb-utóbb elkövetkezik az a kor, amikor az élet már nem egyéb megrögzött szokásoknál, amelynek az ember egy általa kiválasztott környezetben hódol. Ilyenkor csak egy boldogság marad számunkra: ha kifejthetjük azokat a képességeinket, amelyeket a való életben hasznosítani tudunk. "Elgondolkodtató meglátás, mely azt bizonyítja, hogy már a XIX. században voltak, akik kétségbe.vonták az időskori szükségszerűségnek hitt tehetetlenség tényét.Meggyőződésem, hogy aki hisz saját képességeinek kibontakoztathatóságában, az soha nem öregszik meg."- fűzte hozzá saját gondolatit, amelyet a telt házas előadóterem és a csillogó tekintetek is alátámasztottak.

"Merre tart a világ?"- hangzott el a kérdés az első előadáson, amelyet Jászberényi József a program megálmodója tartott Az idősödő világ címmel.
 Az padokba visszaült idősek nagy érdeklődéssel hallgatták, az őket érintő előadássorozat első alkalmát.
A 12 előadást magába foglaló sorozat izgalmas részei segítenek az idős embereknek a gyorsuló világ tempójával lépést tartani, mert velük kerek a világ.

A legközelebbi előadás időpontja: szeptember 22. 14.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.