SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. szeptember 26., hétfő 08:18

Négy pályázó a Rádió 88 frekvenciájára
Lejárt a Rádió 88-at üzemeltető Telekom Kft-nek a műsorszolgáltatási jogosultsága a 95,4 MHz-es frekvenciára, így a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa pályázatot írt ki, amelynek beadási határideje 2011. szeptember 15. volt. Eddig az időpontig 4 jelentkező adta be pályázatát: a Telekom Kft., a Leonardo Kft., a „KLEIÓ” Bt. és egy magánszemély, Mészáros Máté.
A Hatóságnak decemberig kell elbírálnia a beérkezett anyagokat, azonban nem biztos, hogy a pályázatok színvonala lesz csak a mérvadó a döntések meghozatalakor, mivel minden bizonnyal valamennyi pályázó megmozgatja lobby erejét. Ebből a szempontból előnyös helyzetben van a Telekom Kft., hisz ügyvezetője Tóth Géza az országgyűlési képviselő választásokon a fideszes jelölt B. Nagy László stábjának tagja volt, sőt a Telekom Kft. fizette ki a szegedi Városi Televízióban megjelent Fidesz reklámok több millió forintos számláját is. A hírek szerint azóta is aktív a kapcsolat, hisz a múlt héten Tóth Géza együtt vacsorázott a Szegedre látogató Kövér Lászlóval.
Jobboldali támogatottságot a Leonardo Kft. is magáénak tudhat, hisz ez a cég a SzegedMa internetes portál kiadója és a volt Fidesz frakcióvezető és városi elnök Oláh János érdekeltségébe tartozik. Az elmúlt évben ez a cég kapott közel 100 millió forintot a fideszes vezetésű megyei önkormányzattól és a jobb oldali irányítás alá került önkormányzati cégek is megjelentek már hirdetőként a SzegedMa oldalain. Azonban a hírek szerint egyes fideszes erős embereknek nem tetszik Oláh törekvése és szeretnék háttérbe szorítani. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy beindult a SzegedCafé, amelyet a megyei önkormányzat sajtóreferense Poór Csaba gründolt össze. Tehát nem lehet tudni, hogy mennyire lesz elég a támogatás.
Meg nem erősített hírek szerint a másik két pályázó közül az egyik mögött a régi Rádió Plusz csapatának egy része áll, Konkoly Béla vezetésével. Konkoly szintén erősen fidesz kötődésű, a tavaly októberi önkormányzati választásokon Deszken a Fidesz színeiben indult. Így bizonnyal ő is keres majd támogatókat a párton belül.
Tehát egyelőre igen képlékeny a dolog és a végeredményt a helyi rádiók területén járatos szakembereke sem merték megtippelni. Egy biztos, decemberben minden kiderül!
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.