ALGYŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2011. október 11., kedd 09:15

JAM elismerésben részesült az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola!
2011. szeptember elején a Junior Achievement Magyarország közhasznú alapítvány jutalmat osztott ki azon iskolák számára, akik aktívan részt vettek az általuk szervezett programokon, illetve számos rendezvényen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az elismerés tárgya szám szerint 22 darab fénymásoló- valamint nyomtatógép volt, amelyet a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. ajánlott fel. Az algyői általános iskola egy Xerox típusú fénymásolót kapott egész éves kimagasló tevékenységéért.
A Junior Achievement Junior Achievement Worldwide tagja, amely a világ mintegy 124 országában 9,7 millió fiatalt képez évente. Az algyői iskola 1996-ban csatlakozott a JAM alapítványhoz. A gazdasági ismeretek elméleti oktatását és a diákvállalkozások koordinálását Hegyi Gabriella tanárnő látja el. Idén 5. alkalommal rendezték meg a Dél-alföldi Régiós Karácsonyi Vásárt.
A JAM kiemelten közhasznú non-profit szervezet 1993 óta van jelen Magyarországon, hazai munkatársakkal és hazai partnerekkel együtt dolgozik azon annak érdekében, hogy hidat képezzen az oktatás és az üzleti világ között. A JAM magyar kormányzati és EU támogatások igénybevételével, valamint szakmai partnerei, szponzorai segítségével működteti a szervezetet. A JAM célja elméleti és oktató programjaival hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar fiatalok kompetens, önálló és felelősségteljes vállalkozóvá váljanak, illetve felkészültségük minél inkább megfeleljen leendő munkáltatóik elvárásának.
INFO: Iván Zsuzsanna igazgató, Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, T.: 62/517-192.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.