SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. október 13., csütörtök 11:52

Új infokommunikációs eszközökkel gazdagodott a Siófoki Integrált Oktatási Központ
Sikeres pályázatot követően bővült a Siófoki Integrált Oktatási Központ oktatási infrastruktúrája. Siófok Város Önkormányzata a SIOK Siófok-Nagyberény- Balatonendréd- Ádánd Közoktatási Intézményi Társulás nevében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszer keretében jutott 71.722.870,- Ft, vissza nem térítendő támogatáshoz.  A pénzből hat általános iskola 10 telephelyére vásároltak eszközöket: 99 multimédiás PC érkezett, a hozzá tartozó 47 tantermi csomaggal – ezek mindegyike egy interaktív táblát, egy laptopot és egy projektort tartalmaz. Telephelyenként egy Wifi- és egy szavazó csomag is része a beszerzett eszközöknek. A projekt keretében 70 pedagógus sajátíthatja el a táblák használatát.
A fejlesztés így minden közoktatási intézmény számára egységes alapinformatikai infrastruktúrát biztosít, mely nélkülözhetetlen feltétele a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésének és hozzájárul a területi különbségek mérsékléséhez és kiegyenlítéséhez.
Az interaktív táblák alkalmazása túlmutat a hagyományos tábla, illetve vetítővászon funkcióin. Az oktatási eszköz az órát interaktívvá teszi, így jobban lekötheti a diákok figyelmét. A táblára kivetített internetes oldalakat, jegyzeteket, multimédiás alkalmazásokat (képeket és videókat), óravázlatokat el lehet menteni, kinyomtatni, kiosztani a diákok között. A táblák lehetőséget teremtenek a digitális tananyagok tanórai használatára is. A diák és a tanár ráadásul egyszerre dolgozhatnak vele, akár közvetlenül a táblánál, akár a számítógép mellett ülve.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.