BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. november 9., szerda 08:41

Szmogriadó: nincs szükség a tájékoztatási fokozat fenntartására
Az Országos Meteorológiai Szolgálat mai napra vonatkozó tájékoztatása szerint a szálló por napi átlaga a tájékoztatási szint körül valószínű, ugyanakkor pénteken és szombaton átmenetileg javul a levegőminőség.
 
A légszennyezettségi állapotot folyamatosan mérő műszerek ellenőrzött keddi adatai alapján – a hétfői helyzethez hasonlóan, további kismértékű javulás mellett – a kisméretű szállópor (PM10) szintje hét mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el, öt esetben a tájékoztatási küszöbérték (75 µg/m3) és az egészségügyi határérték (50 µg/m3) közötti légszennyezettség alakult ki.
 
A legutóbbi négy egymást követő nap 24 órára számított átlagos koncentrációk a budapest.hu honlapon.
 
A mérési eredmények alapján – a vonatkozó jogszabályok szerint – Tarlós István főpolgármester megszünteti a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
 
A városvezető köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, s autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen csökkentették a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását.
 
Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen!
 
Budapest; 2011. november 9.
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.