BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2011. november 9., szerda 09:00

Villámgyors tolvajfogás, tetten ért betörők
Két esetben is sikeresen léptek közbe a csepeli rendőrkapitányság munkatársai a közelmúltban. A rendőri jelenlétnek és a lakosság éberségének is köszönhetően 3 törvényszegő került rendőrkézre, akik ellen eljárást indított a XXI. kerületi Rendőrkapitányság.
A csepeli kapitányság tájékoztatása szerint az első eset október 29-én a hajnali órákban, a Szilvafa utcában történt, ahol egy 25 éves román állampolgárságú férfit igazoltattak a rendőrjárőrök. A fiatalembernél egy kerékpárt, egy láncfűrészt és egy sarokcsiszolót találták, amelyek tulajdonjogáról többször is eltérő választ adott, majd elismerte, hogy azokat a Szilvafa utca egyik családi házának udvaráról tulajdonította el. A járőrök az elfogott személyt a kerületi rendőrkapitányságon előállították, és intézkedtek a nála  talált tárgyak eredeti tulajdonosának felkutatására. Az elfogott és előállított személyt gyanúsítottként hallgatták ki, ellene lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az illetékes, XXI. kerületi Rendőrkapitányság. Érdekesség, hogy ebben az esetben még a tulajdonos tudomására sem jutott, hogy meglopták, amikor már vissza is kapta értékeit.
A másik esetben november 7-én, a délelőtti órákban érkezett lakossági bejelentés a Csalitos utcából, ahol betöréses lopást észleltek az ott élők. A csepeli kapitányság munkatársai a készenléti rendőrség egységeivel az úgynevezett Prevenciós Akció keretein belül érkeztek a helyszínre, ahol átvizsgálást követően körbezárták a területet. Két fiatalemberre lettek figyelmesek, akik a házak kertjein keresztül ugrálva menekültek. A helyszíni adatgyűjtés során kiderült, hogy a két személy -egy 19 éves és egy 29 éves férfi- egy lakóingatlan nyitva hagyott ajtaján keresztül próbált az egyik házba bejutni, de a cselekményt egy közelben lévő állampolgár meglátta és a gyanúsan viselkedő férfiakat észlelve értesítette a kerületi kapitányságot. A két személyt az említett helyszín közelében elfogták, majd a csepeli kapitányságon előállították, s elszámoltatásukat követően eljárást indítottak ellenük. A rendőrség köszönetét fejezi ki annak az éber állampolgárnak, aki gyors és pontos jelzést tett a két elkövetővel kapcsolatban.
 
A fotó illusztráció  
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.