KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. november 23., szerda 14:08

Pro Sanitate díjat kapott a kazincbarcikai Dr. Erdei Sándor
Magas rangú állami elismerést, Pro Sanitate díjat kapott Dr. Erdei Sándor háziorvos.
A doktorurat ezen alkalomból külön köszöntötték a Városházán.
 
A Pro Sanitate díj egy olyan országos elismerés, melyet minden évben azok a szakemberek vehetnek át, akik az egészségügyi ellátás érdekében kiemelkedő szakmai, vagy közszolgálati munkát végeznek/végeztek.
2011. október 27-én a Batthyány-Strattmann László születésének 141. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjban részesült Dr. Erdei Sándor, a kazincbarcikai Háziorvosi Szolgálat felnőtt háziorvosa.
Ezen alkalomból a kazincbarcikai képviselő-testület és a városlakók nevében Szitka Péter polgármester köszöntötte a kitüntetettet.
 
„Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat is boldoggá!”

A „doktorúrnak” rövid időn belül már másodízben gratulálhatott ilyen körben a városvezető, hiszen néhány héttel ezelőtt a Kazincbarcika Város Díszpolgára kitüntető címet vette át Dr. Erdei Sándor. Ezt megelőzően a munkával töltött évtizedek elismeréseként az egészségügyi miniszter „Kiváló Munkáért” kitüntetését, majd Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Pro Urbe Kazincbarcika” díját kapta meg.
Dr. Erdei Sándor nemcsak rendkívüli háziorvos Kazincbarcikán, hanem már 16 éve ő az abszolút szegények, a hajléktalanok orvosa is.
Munkája egyben a hivatása. A nagyapák, dédapák nyomdokaiba lépve és Dr. Batthyány-Strattmann László példáját követve egész életét, egész munkáját ez a mondat határozza meg: „Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat is boldoggá!”
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.